Zondag Waterdag - Open dag Waterschap De Dommel | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
Dommel

Zondag Waterdag - Open dag Waterschap De Dommel

- zondag 21 mei 2017

10:00 uur - 17:00 uur


Van Oldenbarnveltlaan 1 Eindhoven

Op reis naar de Dommel
Waterschap De Dommel organiseert op 21 mei Zondag Waterdag op de rioolwaterzuivering in Eindhoven. Van 11:00 tot 17:00 uur kan het publiek de reis van het water volgen tot het schoon genoeg is voor de rivier de Dommel. De zuivering aan de Van Oldenbarnveltlaan reinigt het rioolwater van heel Eindhoven en omgeving. Het wordt een spetterende dag met o.a. waterspellen voor kinderen, persoonlijk advies voor een klimaatvriendelijke tuin en een wandeling met IVN-gids langs de Dommel.

De reis van het water
De zuivering aan de Van Oldenbarnveltlaan reinigt het rioolwater van heel Eindhoven en omgeving. Tijdens een rondwandeling over het terrein ziet het publiek hoe dagelijks zo’n 150 miljoen liter rioolwater stap voor stap weer schoon wordt. Medewerkers van Waterschap De Dommel leggen uit hoe de zuivering werkt. Bij het toilet vertellen toiletdames op en komische wijze wat er gaat gebeuren met hetgeen dat bezoekers achterlaten en geven tips om thuis water te besparen.

Wandelen langs de Dommel 
Elk kwartier start er vanaf de zuivering een rondwandeling langs de Dommel om de schoonheid van die Dommel te beleven. Ervaren natuurgidsen van IVN vertellen wat er zoal leeft en groeit. 

Water en klimaat. Wat kun je zelf doen? 
Door de klimaatsverandering hebben we te maken met steeds meer hoosbuien. Tuinen zijn bij uitstek de plek om regen op te vangen en pieken op het riool te voorkomen. Bezoekers krijgen aan de hand van een foto of plattegrond van eigen tuin een persoonlijk advies voor een klimaatvriendelijke tuin. Het waterschap, hoveniers en de gemeente Eindhoven met de actie Steenbreek vertellen wat er allemaal mogelijk is.

Fun voor kinderen 
Verspreid over het terrein kunnen kinderen diverse leerzame waterspelletjes doen. Ze nemen een kijkje naar het leven onder water of luisteren naar het verhaal van de rattenvangers. Op een stempelkaart sparen ze stempels voor een verrassing.

Gratis toegang 
Zondag Waterdag is vrij toegankelijk en vind plaats aan de Van Oldenbarnveltlaan 1in Eindhoven, tussen 11:00 en 17:00 uur. Voor meer informatie kijk op www.zondagwaterdag.nl. Een leuke leerzame dag voor jong en oud!

Zondag Waterdag sluit aan bij de landelijke Week van Ons Water.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.