Zondag Waterdag | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
94dc58f9b875f167fce44c7f5230f17ab702b531.jpg

Zondag Waterdag

Rondleiding - zondag 21 mei 2017

Zondag 21 mei 2017 Vanaf 11:00 tot 17:00


Zondag Waterdag, Van Oldenbarnveltlaan 1, 5612 GN, Eindhoven

Op zondag 21 mei, tussen 11.00 en 17.00 uur, organiseert Waterschap De Dommel de publieksdag Zondag Waterdag. Dit jaar op de rioolwaterzuivering in Eindhoven. Onder het motto ‘Op reis naar De Dommel’ kunnen bezoekers met eigen ogen zien waar het vieze rioolwater blijft en ontdekken wat er leeft in beek en sloot. Het wordt een spetterende en leerzame dag met o.a. wandelingen langs de Dommel, persoonlijk advies voor een klimaatvriendelijke tuin en waterspellen voor kinderen. Ook zijn er informatiestands en worden er films vertoond. Zondag Waterdag sluit aan bij de landelijke Week van Ons Water.

De reis van het water
De zuivering aan de Van Oldenbarnveltlaan reinigt het rioolwater van heel Eindhoven en omgeving. Ook het rioolwater van Veldhoven wordt op deze zuivering gereinigd .Tijdens een rondwandeling over het terrein ziet het publiek hoe dagelijks zo’n 150 miljoen liter rioolwater stap voor stap weer schoon wordt. Medewerkers van Waterschap De Dommel leggen uit hoe de rioolwaterzuivering werkt. Bij het toilet vertellen toiletdames op een komische wijze wat er gaat gebeuren met hetgeen dat bezoekers achterlaten en geven tips om thuis water te besparen.

Wandelen langs de Dommel

Elk kwartier start er vanaf de zuivering een rondwandeling langs de Dommel om de schoonheid van die Dommel te beleven. Ervaren natuurgidsen van IVN vertellen wat er zoal leeft en groeit.

Water en klimaat. Wat kun je zelf doen?

Door de klimaatsverandering hebben we te maken met steeds meer hoosbuien. Tuinen zijn bij uitstek de plek om regen op te vangen en pieken op het riool te voorkomen. Bezoekers krijgen aan de hand van een foto of plattegrond van hun eigen tuin een persoonlijk advies voor een klimaatvriendelijke tuin. Medewerkers van het waterschap, de gemeente Eindhoven en hoveniers vertellen wat er allemaal mogelijk is.

Fun voor kinderen

Verspreid over het terrein kunn…
Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.