Zomerfestival | Frantz | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
8ee04be134bf3be33e7a4d25740be7527893bc64.jpg

Zomerfestival | Frantz

Film - dinsdag 11 juli 2017

Dag Van Tot Toelichting
Maandag 10 juli 2017 21:30
Dinsdag 11 juli 2017 16:30


Zomerfestival | Frantz, Kastanjelaan 500, 5616 LZ, Eindhoven

Drama van François Ozon waarin de Duitse Anna en de Fransman Adrien elkaar na de Eerste Wereldoorlog treffen vanwege Anna's gesneuvelde echtgenoot.

Zomerfestival: een greep uit de beste films van het afgelopen seizoen voor maar € 5,- per film. Heb je een goede titel gemist? Kom ‘m deze zomer alsnog bekijken op groot scherm!

De Eerste Wereldoorlog is afgelopen. In een Duits dorp bezoekt Anna elke dag het graf van haar verloofde, die sneuvelde aan het front in Frankrijk. Op een dag merkt ze de Fransman Adrien op die bloemen op hetzelfde graf legt. Zijn aanwezigheid zo kort na de Duitse nederlaag verhit de gemoederen in het dorp, maar Adrien laat zich niet zomaar afschrikken. Hij is naar Duitsland gekomen om zijn respect te tonen aan een Duitse jongen die diezelfde oorlog als hij meemaakte. Een jongen die zonder een oorlog wellicht ooit tot zijn vriendengroep had kunnen behoren. De ontmoeting tussen Anna en Adrien heeft een onverwachts effect op beide levens. Onzekerheden en angsten worden aangewakkerd, maar biedt ze beiden ook een bijzondere kans om de oorlog te verwerken en hun levensgeluk te hervinden.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.