Lezing: Suïcidaliteit raakt iedereen | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
86f2409fb03960b5a49280a243e4fba29a9365cb.jpg

Lezing: Suïcidaliteit raakt iedereen

Lezing/Debat - vrijdag 15 september 2017

Vrijdag 15 september 2017 Vanaf 19:15 tot 21:00


Lezing: Suïcidaliteit raakt iedereen, Emmasingel 22, 5611 AZ, Eindhoven

Wat kan de samenleving betekenen in het voorkomen van suïcides? Bijna iedereen kent wel iemand die te maken heeft of heeft gehad met suïcidaliteit of met een suïcide in zijn omgeving. De impact op naasten is enorm, op iedereen uit de omgeving.

Niemand wordt het gegund op deze manier het leven te verlaten, eenzaam en radeloos. Niemand wordt gegund op deze manier achter te blijven. Het is een maatschappelijk thema, niet alleen van de psychiatrie. Zodoende kan ook iedereen iets betekenen in het voorkomen van suïcides, want dit is mogelijk. Het allerbelangrijkste is dat het bespreekbaar is, dat degene die worstelt met suïcidale gedachten deze mag en kan delen. En dat mensen om diegene heen weten hoe hiermee om te gaan. Het verhaal van mensen die het zelf hebben meegemaakt kan hieraan bijdragen evenals het bespreekbaar maken in de literatuur.

Deze lezing wordt verzorgd door Ivonne Heijnen, Jan Mokkenstorm en Esther Pols.Ivonne Heijnen is ervaringsdeskundige, Jan Mokkensteorm is directeur van 113 zelfmoordpreventie en Esther Pols is Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en projectleider Suïcidepreventie. Allen zetten zij zich in voor preventie van suïcides, niet alleen bij GGzE maar in de gehele regio, provincie en het land.

Deze lezing maakt deel uit van de samenwerking tussen GGzE en de Bibliotheek Eindhoven.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.