Workshop: Durf jij te Kiezen? | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
3a2053d2543e34f57e5bc11454704aa46596e9a4.jpg

Workshop: Durf jij te Kiezen?

Workshop - maandag 25 september 2017

Maandag 25 september 2017 Vanaf 14:00 tot 15:30


Workshop: Durf jij te Kiezen?, Emmasingel 22, 5611 AZ, Eindhoven

In deze workshop gaat William van Hoeck je wegwijs maken in hoe keuzes tot stand komen, op basis waarvan je deze maakt, wat de voor- en nadelen kunnen zijn van een keuze. Je gaat na deze workshop naar huis met een aantal praktische tips en inzichten waardoor zelfs de schijnbaar moeilijkste keuzes makkelijker worden.

Wie vindt het niet moeilijk om keuzes te maken in het leven?

Iedere dag maken we keuzes, deels bewust maar grotendeels onbewust. Bepaalde keuzes komen met regelmaat terug, denk aan de wekelijkse boodschappen. Deze zijn relatief makkelijk te maken voor de meesten. Dan zijn er keuzes die iets lastiger zijn omdat deze bijvoorbeeld invloed hebben op je omgeving of je portemonnee. In de hedendaagse wereld hebben we zoveel keuzemogelijkheden dat men vaak niet weet welke keuze het beste is. Je zou je kunnen afvragen of er wel een beste keuze is? Dit lijdt onder andere tot de zogenaamde keuzestress.

Wat maakt nou dat het maken van keuzes soms zo moeilijk kan zijn? Zou het kunnen zijn dat sommige keuzes te maken hebben met schaamte, faalangst, beperkt zelfvertrouwen, angst voor verlies of voor het onbekende? Het niet overzien van de gevolgen van je keuze of dat je bang bent voor de verantwoordelijkheid die een keuze met zich meebrengt? Veel mensen durven niet te kiezen om onder andere hiervoor genoemde redenen. Blijven liever op het vertrouwde ingesleten pad dat zij kennen, waardoor het gevoel overheerst alles te overzien en onder controle te hebben. Maar is dat ook daadwerkelijk zo, of is dit de kop in het zand steken en maar hopen dat het goed blijft gaan?

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.