Interactieve boekpresentatie 'Als de uil van Minerva uitvliegt' | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
8e499630e0acd95c873ae62ff4419dc04580b3f7.jpg

Interactieve boekpresentatie 'Als de uil van Minerva uitvliegt'

Lezing/Debat - zondag 27 augustus 2017

Zondag 27 augustus 2017 vanaf 14:00


Interactieve boekpresentatie 'Als de uil van Minerva uitvliegt', Nieuwe Emmasingel 48, 5611 AM, Eindhoven

In Als de uil van Minerva uitvliegt laat Anka Fauth tien praktische filosofen aan het woord. Tijdens deze boekpresentatie wordt contact gezocht met het publiek om op die manier het belang van filosofie en het filosofisch gesprek over het voetlicht te brengen.

Sinds de jaren tachtig timmeren praktische filosofen aan de weg. Anka Fauth sprak met een tiental van hen die actief zijn bij de Internationale School voor Wijsbegeerte. Het boek geeft een mooi overzicht hoe de filosofie ook buiten de universiteit tot bloei is gekomen. De gesprekken gaan over het socratisch gesprek, over levenskunst, de filosofische praktijk, filosoferen met kinderen, de betekenis van filosofie en veel meer. De denkers leggen uit hoe de filosofie zich verhoudt tot de wetenschap en beantwoorden de grote vragen van Immanuel Kant: wat kan ik weten, wat moet ik doen en wat mag ik hopen? Ten slotte geven de filosofen in een essay hun visie op de toekomst van de filosofie.

De antwoorden komen van de volgende filosofen: Miriam van Reijen, Jan Flameling, Dries Boele, Marlou van Paridon, Dick Kleinlugtenbelt, Ed Weijers, Rogier Huffnagel, André de Vries, Eite Veening en Kristof van Rossem.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.