Herfstconcert | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
29089.jpg

Herfstconcert

Evenement - zaterdag 30 september 2017

20:15


Kerk Achel-Centrum, Dorpsstraat 1, 3930 Hamont-Achel, 3930 Hamont-Achel

De Achelse Orgelvrienden openen hun 26ste concertseizoen
Na de jubileumeditie van vorig jaar openen Paul De Mayer uit Gent en Mirella Ruigrok uit Eeklo het 26ste concertseizoen van de Achelse Orgelvrienden.
De gereputeerde organist Paul De Mayer uit Gent zal het Potvlieghe-orgel bespelen samen met Mirella Ruigrok die diverse blaasinstrumenten zoals pommer, bombarde, schalmei, dulciaan en blokfluit bespeelt.
Beiden zijn ze gedreven muzikanten die ons samen laten genieten van heerlijke muziek waarbij de verschillende dubbelrietinstrumenten en orgelklanken op wonderlijke wijze in elkaar versmelten. Bestaande, passende muziekliteratuur, afgewisseld met improvisatie zijn de ingrediënten voor een boeiend programma: een caleidoscoop van de muziekgeschiedenis vanaf de middeleeuwen tot vandaag. 
Aan de hand van kasteelmuziek en reizende melodieën verglijdt de kleur van het diverse instrumentarium in een pittige toccata, een meeslepende triosonate, een dartel concerto. Muzikale slagroom uit de rococo, romantische anachronismen, een repetitief raderwerk om te eindigen met een flitsende dialoog waarbij de diverse stijlen met elkaar debatteren.

Prijs € 8,0 (Tot 25 jaar is gratis)

Contact: joscorstjens@skynet.be
011 64 06 48

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.