Waarom weet mijn auto mijn verjaardag? | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
bdaea49c7e57dbc2e79280734a55d8646c82e594.jpg

Waarom weet mijn auto mijn verjaardag?

Lezing/Debat - donderdag 26 januari 2017

Donderdag 26 januari 2017 Vanaf 19:30 tot 22:30


Waarom weet mijn auto mijn verjaardag?, Emmasingel 22, 5611 AZ, Eindhoven

Camara’s, sensoren, elektriciteitsmeters en auto’s worden allemaal aangesloten op het internet-of-things - het verbindende netwerk van de hardware van de slimme stad. Wat voor toepassingen van internet-of-things zijn echt nuttig, veilig én privacy-bewust? En wat voor rol kunnen die spelen in een stad als Eindhoven?

Marcel Schouwenaar is oprichter van JustThings en één van de drijvende krachten achter Thingscon, de conferentie over een ethisch verantwoord internet-of-things. Voor de laatste Dutch Design Week maakte hij hierover de tentoonstelling Waarom weet mijn koelkast mijn verjaardag?

DATAstudio Eindhoven

Eindhoven wil een slimme samenleving worden. Een stad waar technologie helpt om ons als bewoners bij elkaar te brengen, om ons invloed te geven op onze omgeving, of om bewoners en stadsbestuur samen te laten werken. Maar hoe realiseer je dat? Wat betekent dat eigenlijk? En van welke voorbeelden kunnen we leren hoe het wél of juist níet moet?

In de bijeenkomstenreeks Een Stad zo Slim als haar Bewoners bekijken we steeds een ander aspect van die slimme samenleving. De avond begint met een vooraanstaande (internationale) spreker. Daarna gaan we met publiek en speciale gasten in gesprek over wat dit verhaal voor Eindhoven (kan) betekenen.

De reeks wordt georganiseerd door de DATAstudio Eindhoven, een initiatief van de gemeente Eindhoven en Het Nieuwe Instituut dat onderzoekt hoe de slimme stad een slimme samenleving kan worden.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.