Tip! Strabrechtse Heidedag ‘op safari naar de grote én de kleine vijf’ | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
Strabrechtse Heidedag ‘op safari naar de grote én de kleine vijf’

Tip! Strabrechtse Heidedag ‘op safari naar de grote én de kleine vijf’

- zondag 19 augustus 2018

11.00 - 16.00 uur


De schaapskooi

Op zondag 19 augustus wordt in Heeze bij de schaapskooi de 20e Strabrechtse Heidedag georganiseerd van 11 tot 16 uur. Dit jaar is het thema ‘op safari naar de grote én de kleine vijf’. Een Grote vijf safari wordt verloot en het slimboek ‘De verborgen wereld van de Strabrechtse heide’ wordt om 11u gepresenteerd. Kom tevens kijken bij diverse natuur- en streekorganisaties, doe mee met verschillende demonstraties, geniet van bieren en streekproducten. Voor kinderen zijn er ook verschillende leuke activiteiten te beleven. En vergeet u vooral niet de paars bloeiende struikheide.

Demonstraties en Kinderactiviteiten
Altijd al willen weten hoe een herder zijn schapen hoedt? Neem een kijkje bij de demonstratie van de schaapsherder van Stichting Het Kempisch Heideschaap met zijn schaapskudde van ongeveer 350 schapen die plaats vindt om 11.30u, 13.00u en 15.00u. Ook worden er oude ambachten gedemonstreerd zoals mandenvlechten en imkerij. IVN Heeze-Leende en de “Blauwe brigade’ maken je wegwijs in de kunst van het plaggen. U kunt tevens een kijkje nemen in de groentetuin en onder meer eetbare bloemen proeven.

Bij de heidegidsen van Staatsbosbeheer kun je heideschaapjes en toverstokken in elkaar knutselen het blote voetenpad of kabouterpad lopen, geschminkt worden of de touwbrug beklimmen. Een workshop vachtvilten met authentieke wol van de heideschapen kan bij Kempenhaeghe, waar ook een winkeltje is ingericht met leuke eigen gemaakte spulletjes. Manege Meulendijks verzorgt ponyritjes en van het IVN kun je uitleg krijgen over insecten in de insectentuin en andere leuke kinderactiviteiten doen.

Heide excursies
Boswachter Erik Schram en Ian Deeben delen hun kennis tijdens een heide excursie, welke start om 12.00u en 14.00u bij de informatiewagen van Staatsbosbeheer €5 pp en €2,50 voor kinderen (max. 25 deelnemers) of online te boeken via www.staatsbosbeheer.nl/heideexcursieheezeleende. De peelgidsen uit Buitencentrum De Pelen is aanwezig met de nieuwste peelboeken, veldmaterialen en het jaarprogramma vol leuke arrangementen en tochten.

Boek presentatie
Om 11.00 uur is de presentatie van het boek ‘De verborgen wereld van de Strabrechtse Heide’. Het boek gaat, evenals de gelijknamige film van Han Meeuwsen over de verborgen natuur op de Strabrechtse Heide. Het boek bevat een aantal filmbeelden als toegevoegde werkelijkheid die met behulp van een app. In het boek zichtbaar worden. Na de boekpresentatie is het boek éénmalig te koop voor €20 daarna voor €25 op  www.naturemomentsproductions.com.

Grote vijf safari en groene braderie
Bij de stand van de Grote vijf kunt u kennismaken met deze gloednieuwe safari in Heeze-Leende. De Landrover chauffeurs vertellen alles over hun schitterende wagens en bij de stand kun je alle informatie krijgen over deze supergave safari of via www.staatsbosbeheer.nl/grotevijfleenderbos.

Degene die het gewicht van de boomschijf raadt wint een Grote vijf excursie voor 2 personen in het Leenderbos ter waarde van €75.

Het Heidecafé grilt Heideburgers en verkoopt vers belegde broodjes en heerlijke drankjes. Op de groene braderie zijn tientallen natuur- en streekorganisaties aanwezig zoals Brabants Landschap, Buitenfonds, Wereld Natuur Fonds, Vogelwerkgroep de Kempen, Dassenwerkgroep Brabant, kunstenaars en nog tal van andere organisaties.

De Strabrechtse Heidedag wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer in samenwerking met IVN Heeze-Leende. De toegang is gratis. Parkeren kost €2 en is mogelijk aan de grote parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan De Rul te Heeze of kom met de fiets of trein (20 min. loopafstand van CS Heeze).

Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/strabrechtseheidedag

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.