Hooien in 't heempark | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
Hooidag Heempark

Hooien in 't heempark

- zaterdag 29 september 2018

29 september 10.00 uur - 16.00 uur


Op zaterdag 29 september organiseert Werkgroep Heempark Frater Simon Deltour een hooidag. Tijdens deze werkdag worden de verschillende graslanden gemaaid. Het maaisel wordt op rijen gezet, verzameld en afgevoerd. Met zeisen, hooivorken, de septemberzon op de bol en de heerlijke geur van reukgras hangt er altijd een gezellige werksfeer.  

Landschappen

Heempark Frater Simon Deltour is bij velen bekend als het ‘kleine paradijs aan de Dommel’, waar je kunt genieten van de verschillende landschapstypen van de Kempen en de Meierij en de daarbij behorende plantengroei. Voor de ontwikkeling van deze landschappen wordt elke maand een werkdag georganiseerd waarop kleinschalige beheerwerkzaamheden worden uitgevoerd.

De hooidag in september is dé dag waarop iedereen wordt uitgenodigd ook een keer de handen uit de mouwen te steken en op die manier natuur en landschap op een geweldige manier te zien en te beleven. Voor jong en oud zijn er tussen 10.00 uur en 16.00 uur verschillende werkzaamheden. Zo kun je werken met de zeis en voor jongere kinderen is een ritje in de kruiwagen onvergetelijk!

Opgeven

Opgeven voor deze werkdag kan via de werkgroep: heemparkeindhoven@gmail.com

Voor gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Deelnemers moet zelf een lunchpakket meenemen. De hooidag begint om 10.00 uur.

  Heempark Frater Simon Deltour, Genneperweg 145 in Eindhoven, schuin/tegenover de Genneper Watermolen

Deelname: gratis

Tijd: 10.00 uur-16.00 uur

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.