Warming up met de grenslopers, Malpietocht Valkenswaard | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
Valkenswaard, De Groote Heide

Warming up met de grenslopers, Malpietocht Valkenswaard

- woensdag 12 april 2017

08:00-14:00


De Familie Suykerbuyck
Luikerweg 145
Valkenswaard

Woensdag 12 april 2017 | starttijd 08.00 – 14.00 u
Klaar voor een uitdagende warmloper vóór Wandelweek Valkenswaard? Aan de vooravond van de WandelWeek organiseert WSV De Grenslopers een Malpietocht. Deelnemers hebben keuze uit wandelingen tussen 8 tot 30 km.

MalpietochtStart bij een bijzondere, historische plek

De eerste midweekwandeling van De Grenslopers start op een van de meest bijzondere plekken van Valkenswaard. In de septemberdagen van 1944 ontmoetten de inwoners van Borkel voor het eerst geallieerde verkenners die dwars door vijandelijk gebied moesten onderzoeken of de brug verderop in Valkenswaard nog intact was en sterk genoeg om oprukkende tanks te dragen. Het waren de eerste geallieerden op Nederlands grondgebied. Het monument tegenover pannenkoekenhuis De Familie Suykerbuyck (voorheen heette dit monument Het Witte Paard) vertelt daar meer over.

Heide, bossen en zandverstuivingen

Vanaf pannenkoekenhuis De Familie Suykerbuyk aan de Luikerweg 145 in Valkenswaard (Borkel) gaan de wandelroutes door de Malpie met z’n heide, bossen en zandverstuivingen. De routes lopen langs het Groot-Malpieven dat in oude luister is hersteld, en door het gebied van De Vossenberg waar de Kadiwagen weer een plekje heeft om de wandelaars van de nodige hapjes en drankjes te voorzien.

Ontdek nieuwe gebieden in de Malpie

Verderop gaan de wandelroutes over smalle paadjes langs de meanderende Dommel en door het gebied van De Opperheide. Al lijkt het misschien voor de ervaren wandelaar bekend terrein, toch zitten er nieuwe stukken in de verschillende routes die de lopers aangenaam zullen verrassen.

Deelname kost:
€ 0,50 voor kinderen t/m 12 jaar
€ 1,20 voor leden van WSV De Grenslopers
€ 1,50 voor overige bondsleden
€ 2,50 voor niet-leden

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.