1e opschoon-dag van de ruiter en menpaden in het Leenderbos. | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
adopteer-je-route-website_1.jpg

1e opschoon-dag van de ruiter en menpaden in het Leenderbos.

- zaterdag 19 januari 2019

9.00 uur


Als gezamenlijk initiatief van Staatsbosbeheer, de KNHS, de gemeente Heeze-Leende, Manege de Molenberg en de lokale rijverenigingen, organiseren de gebruikers van de ruiter- en menpaden in het Leenderbos een eerste opschoondag op zaterdag 19 januari a.s. om de aanwezige routes toegankelijk, veilig en mooi te houden.

Waarom?
Samen met je paard door de natuur struinen, dat is toch geweldig? De natuur waarin wij dagelijks te paard van kunnen genieten heeft ook zorg en onderhoud nodig.
Staatsbosbeheer kreeg tot een paar jaar geleden veel geld van de overheid waarmee vele kilometers aan paardenpaden aangelegd en onderhouden konden worden. Inmiddels heeft de overheid die geldkraan dichtgedraaid en is er net voldoende geld voor een basisopenstelling van natuurgebieden voor wandelen en fietsen, dus niet voor andere groepen zoals ruiters en menners.


Dit betekent dat daar op een andere manier oplossingen voor gevonden moeten worden.
Adopteer je route. Met Adopteer je Route vragen de organisatoren niet om geld te geven. Wel vragen ze om mee te helpen met het onderhoud van jouw favoriete buitenrijgebied. Vele handen maken licht werk en daarmee besparen we flink op de onderhoudskosten. Bovendien is het de perfecte kans om jouw feedback te geven op de routes in de gebieden die jij goed kent!


De gebruikers van de paden willen hier graag een steentje aan bijdragen. Daarom heeft de KNHS het initiatief  “Adopteer je route” in het leven geroepen.

Wat gaan we doen:
Op zaterdag 19 januari wordt een onderhoudsdag voor het opruimen van losliggende stenen, takken en zwerfafval op alle ruiter en menpaden in het Leenderbos  georganiseerd. Je kunt ook helpen met snoeien, afwatering verbeteren, borden controleren en waar nodig herstellen of verbeteren.

De organisatie wil om 9.00 uur verzamelen bij Manege de Molenberg, alwaar je onder het genot van een kop koffie uitleg van de boswachters krijgt over wat we deze dag gaan doen en waarom we dat gaan doen. Daarna zullen we in groepjes de onderhoudswerkzaamheden gaan uitvoeren.
Het programma ziet er voor die dag als volgt uit:
9.00 uur ontvangst met een kop koffie en uitleg over de werkzaamheden.
9.30 uur starten met de werkzaamheden
12.00 uur lunch
13.00 uur afronden restant werkzaamheden.
14.00 uur afsluiting met evaluatie
 
Bij wie kun je je aanmelden?
Voor vragen en aanmelden kun je contact opnemen met Toon Liebregts
via e-mail info@manegedemolenberg.nl

 
 

 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.