Pronkstukken - expositie Beeldentemmer | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
Pronkstukken - expositie Beeldentemmers - Budel

Pronkstukken - expositie Beeldentemmer

- zondag 07 april 2019

vanaf 13:00


Fabriekstraat 68 6021RE Budel Nederland

PRONKSTUKKEN! OPENING ZATERDAG 23 maart om 14:00 UUR Van 23 maart tot en met 7 april exposeren Marjan van Herpen en Mari van Uden bij Beeldentemmers in Budel.

Expositie

De verstilde tekeningen en etsen van Mari complementeren de allesbehalve “stille” stillevens van Marjan en vice versa.

Marjan van Herpen haalt haar inspiratie voor portretten en stillevens uit de schilderkunst van de Barok gecombineerd met hedendaagse aspecten. Maar let wel! Een stilleven is niet stil. Een stilleven vertelt een heel verhaal over het leven en is daardoor eigenlijk heel levendig.
Het maakt Marjan nieuwsgierig. Wie hebben de voorwerpen gebruikt. Leven ze nog? Of zijn de voorwerpen echt heel erg oud. Wat is er allemaal mee gebeurd, wat voor verhaal vertellen ze ons. Bij elkaar gezet staan ze misschien wel heel stil maar worden des te levendiger omdat de combinatie misschien wel heel vreemd of juist heel bijzonder wordt.

Mari van Uden (1945) tekent vanaf het moment dat hij een potlood kan vasthouden. Op een dag ontmoette hij een fraai insect en tekende dat alsof het gedrukt stond. Hij tekent dagelijks: portretten, zelfportretten, insecten, vogels en bloemen, Bij voorkeur met ballpoint of kroontjespen. Soms met penseel en olieverf. Bij beeldentemmers is een kleine selectie samengebracht van etsen en kleine tekeningen. En van boeken, gedrukte en onbedrukte, waarin hij zijn fascinaties uitleeft. Daarbij gaat hij leugens om bestwil niet uit de weg, tenslotte is tekenen vervormen, abstraheren, overdrijven en weglaten.

Deze expositie is op: 23 maart (opening), 24 maart, 30 maart, 31 maart en 7 april. Open vanaf 13:uur.

Buiten deze data op afspraak, neem hiervoor contact op met Angeline: +31 (0)6 41663867 of Jorrit: +31 (0)6 29393078 of per e-mail Jorrit@beeldentemmers.nl.

Workshops

Workshops In de zelfde periode zijn er ook een aantal workshops met een link met de expositie:

  • Workshop 30 maart: Je eigen bloemstilleven in Hollandse Meesterstijl! door Angeline Maas.
  • Workshop 31 maart: Workshop Studio Fotografie door Marjan van Herpen. 6 april: Workshop Zilverklei door Marjan van Herpen

 

 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.