LuisterLezing: ‘Wat Bach ons te vertellen heeft’ | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
c3fa71d6-9c9b-488f-b498-7d6d4995c4b4.jpg

LuisterLezing: ‘Wat Bach ons te vertellen heeft’

Varia - dinsdag 28 maart 2017

Dinsdag 28 maart 2017 vanaf 20:00


Bibliotheek De Kempen, De Hofnar 12, 5554 DA, Valkenswaard

Dinsdagavond 28 maart organiseert Bibliotheek De Kempen een luisterlezing in de bibliotheek van Valkenswaard. Als opwarmer voor de ‘Hoogtepunten van de Matthäus Passion’ dat maandag 10 april in de Nicolaaskerk in Valkenswaard wordt uitgevoerd door het Kempenkoor en Concerto Barocco.

Luister en geniet

Theo Mellema en Peter Blees zingen de Matthäus Passion al jaren mee in het Kempenkoor. Ze vertellen tijdens de lezing over ontstaan, achtergronden en indeling van dit monumentale muziekstuk en laten ter illustratie ook enkele indrukwekkende fragmenten horen. De lezing wordt ondersteund met beeld en geluid.

Kempenkoor

Kempenkoor is een groot gemengd koor met zo’n 80 zangers uit de hele regio. Het koor voert de Matthäus Passion sinds 2005 elk jaar uit in de Sint-Petrusbasiliek in Oirschot. De laatste 5 jaar is er enkele dagen voor de integrale uitvoering een Hoogtepunten-concert, een verkorte uitvoering. Dit jaar is dat Hoogtepunten-concert op 10 april in Valkenswaard (in de Nicolaaskerk). Deze lezing is een mooie voorbereiding op dat concert.

Deelnemen?

De lezing in de bibliotheek in Valkenswaard is op dinsdag 28 maart en begint om 20.00 uur. Toegangskaarten kosten € 2,50 euro. Inschrijven kan per mail via valkenswaard@bibliotheekdekempen.nl, telefonisch via 085 77 33 287 of in de bibliotheek tijdens bemande openingsuren.

Kijk ook op www.matthauspassionoirschot.nl voor meer informatie over de uitvoeringen van de Matthäus Passion.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.