Passieconcert Heezer Vocaal Ensemble en Concertino | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
fa843bf3-9257-4b9e-84e5-3a00f720dbfb.jpg

Passieconcert Heezer Vocaal Ensemble en Concertino

Klassieke muziek - vrijdag 07 april 2017

Vrijdag 7 april 2017 vanaf 20:00


Passieconcert Heezer Vocaal Ensemble en Concertino, Albertlaan , 6029 PN, Sterksel

Passieconcert door Heezer Vocaal Ensemble samen met Concertino
U bent van harte welkom op het passieconcert dat het Heezer Vocaal Ensemble en het kamerorkest Concertino gaan geven op vrijdagavond 7 april, een week voor Goede Vrijdag, in de intieme kapel van Providentia in Sterksel.
Het Heezer Vocaal Ensemble o.l.v. Wim Reijnders is een enthousiaste groep van rond de 24 zangeressen en zangers, vooral uit Heeze en Geldrop. Ze zingen vaak a capella, maar soms ook met begeleiding van een orkest of een klein ensemble, en al dan niet met solisten. Bij de repertoirekeuze ligt de nadruk op de barok, maar ook andere perioden uit de muziekgeschiedenis komen aan bod. 
Het orkest Concertino o.l.v. Nico Dezaire is opgericht als 'klassiek muziek ensemble' te Heeze. Sinds 2015 repeteren ze in Waalre, maar houden ook Heeze aan als locatie van uitvoeringen. Het repertoire is nu breder dan 'klassiek', dus bevat ook 'musical'-thema's, filmmuziek en andere eigentijdse muziek. De bezetting bestaat uit strijkers (violen, altviolen, celli, bas), blazers (houtblazers, koperblazers) en, waar nodig, slagwerk. Tijdens het concert zingt het HVE a capella een aantal gezangen voor Palmzondag, Witte Donderdag en Goede Vrijdag, o.a. van de middeleeuwse componist Da Victoria. Concertino speelt werken van Schubert en Griebling. Samen voeren het HVE en Concertino drie delen uit van het Requiem van de hedendaagse componist John Rutter. Dit is zeer aangrijpende muziek waarbij koor en orkest prachtig kunnen samenwerken.
Dit bijzondere concert begint om 20.00 uur.
Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.