Landschapswandeling Leenderbos | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
Geldrop, Leenderbos, De Groote Heide

Landschapswandeling Leenderbos

- dinsdag 28 maart 2017

13:30


Bruggerhuizen 12
Leende

Wandelaars kunnen met IVN-gidsen op pad door het Leenderbos.

Carpoolers vertrekken op 28 maart om 12.45 uur bij Kasteel Geldrop, de wandeling begint om 13.30 uur vanaf parkeerplaats De Drie Bruggen van Staatsbosbeheer. Deelname is gratis.

De landschapswandeling van IVN Geldrop op de laatste dinsdag van de maand vindt op 28 maart plaats in het Leenderbos. Het natuurgebied bestaat uit bos en heide, afgewisseld met vennen, zandverstuivingen, kronkelende weggetjes en beekdalen. Dat klinkt aanlokkelijk en dat vinden de wilde zwijnen ook. Sporen van de zwijnen zijn er dan ook volop te vinden.

Onderweg vertellen de natuurgidsen enkele keren interessante wetenswaardigheden. De aandacht tijdens de 3 uur durende landschapswandelingen gaat vooral uit naar landschappelijke kenmerken en waarden. Deelname staat voor ieder vrij (zonder honden). Halverwege wordt een keer in de natuur gepauzeerd. Alleen bij erg slecht weer gaat de wandeling niet door. (Kijk daarvoor op de website van IVN Geldrop). Om 13.30 uur is de start vanaf P-plaats De Drie Bruggen van Staatsbosbeheer (navigatie: Bruggerhuizen 12, Leende). Carpoolers vertrekken om 12.45 uur vanaf de parkeerplaats bij kasteel Geldrop, aan de Helze. Benzinekosten worden gedeeld. Voor verdere inlichtingen: Lucy van den Berg, tel. 040-285 7086, of Mariet Vissers, 040-285 6622.

Voor meer informatie, klik hier > 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.