Wandelweek 'Blote voeten wandeling' | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
5568cf99-732b-48b3-a8f7-b0a1d94fb0a7.jpg

Wandelweek 'Blote voeten wandeling'

Wandeltocht - zondag 16 april 2017

Dag Van Tot Toelichting
Zondag 16 april 2017 13:30 15:00 Verplaatst naar Kinderboerderij de kleine meer
Zondag 16 april 2017 15:30 17:00


't Oude Wandelpark, Eindhovenseweg 264, 5553 AA, Valkenswaard

We vergeten wel eens aandacht te schenken aan onze voeten. We sluiten ze op in schoenen, want dat heb je waarschijnlijk geleerd van je ouders: stevige schoenen zijn gezond en noodzakelijk. Maar onze voeten zijn van nature flexibel en sterk. Stevige schoenen nemen de taak over van de voetspieren waardoor de spieren in onbruik raken. Rust roest, maar gelukkig kun je de spieren weer wakker maken door herstellende oefeningen,ander schoeisel, teenspreiders en natuurlijk blootsvoets lopen.
Blootsvoets lopen doet meer dan je denkt.
Een kwart (!!) van al je spieren en gewrichten zit onder je enkels. De zenuwuiteinden onder je voeten horen te werken als je interne GPS-systeem. Als de voetspieren soepel en sterk zijn, is je spierweefsel goed doorbloed en kunnen je zenuwen beter prikkels verwerken. Nooit meer koude voeten, de huid wordt soepeler en je bent beter in balans!
De elektrische lading van de aarde zorgt voor antioxidanten in je lijf. Die antioxidanten hebben een gunstig effect op je immuunsysteem, hartslag en weerbaarheid tegen stress.

WandelWeek Valkenswaard

Nog meer aandacht voor de voeten
De Blote Voeten Wandelingen worden begeleid door Mina van Brunschot, bewegingsspecialist en voetentrainer. Tijdens de begeleide wandelingen en oefentherapie op “alignmentLAB” past zij de principes toe van de “Nutritious Movement” methode, dat is een methode die bestaat uit herstellende oefeningen, leefstijltips voor je dagelijks leven en biomechanische uitlijning (alignment). Uitgelijnde autowielen gaan het langste mee en ook jouw lijf doet het beter als het is uitgelijnd.
Op alignmentLAB is er veel aandacht voor de voeten. Heb je specifieke klachten, zoals jubeltenen, knobbels, hamertenen, zenuwuitval of hielspoor: kom eens een workshop doen en leer hoe jij zelf (en veilig) je voeten kunt verbeteren.
Check de website www.alignmentlab.eu voor het volledige aanbod van wandelingen, workshops en cursussen voor zowel particulier als voor bedrijven.

Inschrijven

Graag van te voren aanmelden via deze website: https://studiopilatico.wordpress.com/blote-voeten-events/

Locatie en kosten
Er zijn 2 zinnenprikkelende wandelingen waar je aan mee kunt doen. De eerste is speels, op het blotevoetenpad en gericht op kinderen en hun ouders. De tweede is een langere wandeling voor volwassenen. De bijdrage is contant te voldoen voor de aanvang van wandeling.
(1) 13:30 – 15:00 startpunt bij het IVN Bosstraat 25, 5553CK Valkenswaard
Speciaal voor kinderen en hun ouders een speelse activiteit bij Kleine Meer met de start op het blotevoetenpad van ’t IVN. We klauteren over boomstammen en nemen met de voeten een echt modderbad, dus vies worden is heel goed mogelijk!
De bijdrage voor deze wandeling is €1,00 per deelnemer, inclusief koffe/thee/ranja en een kleine versnapering en een zelfgemaakte voetafdruk. Bij slecht weer worden ook binnen activiteiten georganiseerd.
(2) 15:30 – 17:00 Startpunt bij Restaurant ’t Oude Wandelpark, Eindhovenseweg 264, 553AA Valkenswaard.
Deze wandeling is ongeveer 3 km. We wandelen rustig maar gestaag over verschillende ondergronden en laten de tenen te water in ’t ven. De bijdrage voor deze wandeling is €2,50, daarvoor krijg je een waardebon voor een consumptie bij ’t Oude Wandelpark. De waardebon is geldig op 16/4/17, na de wandeling inwisselbaar.
Blootvoets wandelen voor een goed doel
De opbrengst van deze wandelingen gaat naar Artsen Zonder Grenzen. Wil u weten welk bedrag gedoneerd wordt? Laat dat weten, dan sturen we u een berichtje.

Belangrijk

Wandelen op blote voeten is voor eigen risico. Raadpleeg altijd uw arts/behandelaar als u niet zeker bent.
In de email ter bevestiging van je deelname, vind je de informatie van de wandeling en tips voor wat je best meeneemt voor onderweg en na de wandeling. Doe altijd een tekencontrole als je in de bossen hebt gewandeld.
Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.