Cranendonck op de fiets | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
Cranendonck, De Groote Heide

Cranendonck op de fiets

- maandag 05 juni 2017

10:00-14:00


Café Zaal De Bellevue,
Maarheezerweg 1 te Budel.

Gezinsfietstocht “Cranendonck op de fiets”. Op maandag 05 juni 2017, 2e Pinksterdag organiseert T.W.C. De Spurters uit Budel de veertiende editie van de gezinsfietstocht “Cranendonck op de fiets”. 

 Ook dit jaar is T.W.C. De Spurters er in geslaagd om voor de deelnemers weer geheel andere routes uit te zetten dan voorgaande jaren. Dit jaar ligt de nadruk vooral op fietsen door bos, heide- en weidegebieden. De volledig uitgepijlde routes voeren de deelnemers over rustige wegen en goed berijdbare fietspaden, door de gemeenten Cranendonck, Valkenswaard, Bergeijk, Waalre en Heeze-Leende. U fietst door prachtige natuurgebieden zoals Staatsbossen, de Groote Heide en Het Goor. Maar ook door de mooie bossen en langs enkele vennen in de gemeente Waalre. U passeert op de lange route o.a. het Meertjesven en Meeuwven. Bij deze vennen kan men op een bank even uitrusten en genieten van deze prachtige natuur. Ook het stroomgebied van de Dommel, Tongelreep en Keersop bieden prachtige plaatjes en bezienswaardigheden aan o.a. enkele watermolens. Op de korte afstand laat Het Goor U kennis maken met diverse watervogels.

De routes zijn vooral geschikt voor de gewone fiets om vooral rustig te fietsen en van de natuur te genieten. Iedereen kan hieraan deelnemen, jong en oud, alleen of met het hele gezin of gezellig met vrienden en kennissen. Er kan gekozen worden uit de afstanden van circa 30, 45 of 60 kilometer. Ongeveer halfweg de routes is er een verzorgingspost, waar aan de deelnemers gratis versnaperingen worden aangeboden. Maar natuurlijk kan men ook op eigen gelegenheid een of meerdere pauzes inlassen op een terrasje aan de routes of zomaar op een rustbank onderweg.

kosten: De kosten bedragen € 3,00 per persoon (kinderen tot 16 jaar gratis).

Voor meer informatie, klik hier > 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.