Movies that Matter | Raving Iran | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
541e25f3b910b1f652794441fc06bb88336c3053.jpg

Movies that Matter | Raving Iran

Film - woensdag 10 mei 2017

Woensdag 10 mei 2017 vanaf 19:00


Movies that Matter | Raving Iran, Kastanjelaan 500, 5616 LZ, Eindhoven

Film met nagesprek. Let op: de film is Engels ondertiteld.

Arash en Anoosh dromen van een carrière als techno-dj’s, maar dat is in Iran zo goed als onmogelijk. Dus draaien ze op illegale feestjes en proberen ze hun album bij platenzaken ‘onder de toonbank’ te verkopen. Na een arrestatie lijkt hun toekomstdroom te vervliegen, maar dan biedt een uitnodiging om op te treden op een groot dancefestival in Zwitserland nieuwe kansen.

Gesprek met Eshan Fardjadniya

Na afloop van de documentaire vertonen we na afloop een kort vraaggesprek met Eshan Fardjadniya (1980) een Iraans Nederlandse beeldend kunstenaar. Verder is hij actief als filmmaker, initiatiefnemer van A New Pavilion in Venetië, Pirate Cinema, CINEDOME en NUB (New Underground Bioscope). In 2000 moest hij Iran als politiek vluchteling verlaten als gevolg van zijn kunst en activistische praktijken. Sindsdien woont en werkt hij in Amsterdam en Londen.

Hij heeft zijn Bachelor in 2006 behaald aan de Koninklijke academie voor Beeldende kunst in Den Haag en in 2008 behaalde hij zijn Master aan de Goldsmiths University in Londen. Zijn werk omvat participatie kunst, interventies in de openbare ruimte, performance, videokunst en experimentele film.
Fardjadniya heeft deelgenomen aan het Public Program van Crisis of History III met ‘Voice over Narration’ en ‘A Bus To New Direction’ in samenwerking met curator Elham Pouriyamehr en Ozkan Golpinar.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.