Bijzondere activiteiten | De Groote Heide

De Groote Heide actiefBijzondere activiteiten

bijzonder_1.png
bijzonder_2.png

Bijzondere activiteiten

De Groote Heide is een veelzijdig gebied waar veel mogelijk is. Zo kun je er alle 'doorsnee' activiteiten zoals wandelen, fietsen, wielrennen en hardlopen. Er zijn echter ook andere activiteiten te doen, vissen en ruitersport bijvoorbeeld. In het gebied kun je nog een stapje verder gaan en echt iets speciaals doen. In deze pagina gaan we uitleggen wat geocaching, Fit-O-Meter/trimbaan, Finse Piste, bootcamp en yoga is. 

Trimparcours

Fit-O-Meter, trimparcours/trimbaan:

Altijd lekker om buiten in de natuur je conditie op peil te houden. Combineer het heerlijke hardlopen met een trimparcours/fit-o-meter, dit zijn openbare buitentoestellen. Voor iedereen zijn deze apparaten geschikt, je kunt het zo zwaar maken als je zelf wilt! Op De Groote Heide zijn meerdere van deze buitenfitness terreinen te vinden, neem gerust een kijkje op onze kaart om de locaties te vinden.

Finse piste

Finse piste:

Speciaal voor hardlopers/joggers is er de ‘Finse piste’, dit is een loopparcour met een verende bovenlaag. Hierdoor is het loopcomfort beter en worden de gewrichten minder belast. Deze zijn vrijwel altijd openbaar en liggen vaak bij de natuur, in De Groote Heide zijn er ook een aantal, deze kun je vinden op onze kaart. Het enige nadeel van deze piste is dat het looptempo iets lager ligt dan op asfalt. Meestal bestaat de Finse piste uit boomschors en/of houtsnippers.

Geocaching:

Geocaching is een avontuurlijk spel voor GPS gebruikers. Deelnemen met schatzoeken, op z'n Engels 'cache hunt', is een goede manier om de voordelen en de prachtige mogelijkheden van een GPS te leren kennen. Het basisidee is dat personen en organisaties/verenigingen (denk hierbij aan bijv. de scouting) caches verstoppen over de hele wereld en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te melden. Andere GPS gebruikers benutten deze coördinaten om deze caches te vinden.  Is de cache eenmaal gevonden, dan geeft de cache, oftewel schat, z'n geheimen prijs en beloont de vinder met een variëteit aan beloningen.

Aan de vinder wordt gevraagd iets uit te cache te nemen en hiervoor in de plaats weer iets achter te laten.  Voor meer informatie, klik hier >

Bootcamp:

Een bootcamp is een soort buitenfitness die je in groepsverband doet waarbij een trainer de groep begeleid. Je wordt er fitter en sterker van, ook wordt het uithoudingsvermogen beter. Omdat het altijd met een groep is kun je elkaar motiveren om zo gezamenlijk een beter resultaat te bereiken. Verder doe je voornamelijk alles vanuit lichaamsgewicht, natuurlijke middelen (boomstammen bijvoorbeeld) en makkelijk mee te nemen fitnessapparatuur.

Yoga:

Yoga leert ons om lichaam en geest, en om geest en bewustzijn met elkaar in balans te brengen. De oefeningen (Asana's) geven kracht en energie en zorgen voor een algeheel prettig gevoel van ontspanning. Juist in onze jachtige 21e eeuw is yoga een goede manier om rust en ontspanning toe te laten. Geen wonder dat yoga de laatste jaren zo populair is. Wie yoga beoefent, op wat voor niveau dan ook, brengt veranderingen aan in zijn of haar stemmingen. Je zorgt er voor dat je geest meer in balans is en je minder emotionele druk ervaart. Yoga is voor iedereen. Voor kinderen, voor jongeren, zwangere vrouwen, volwassenen en ouderen. Iedereen doet het. Over de hele wereld. En weet je waarom? Yoga werkt!

 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.