Paardrijden & ruitersport - ruiterroutes en -paden | De Groote Heide

De Groote Heide actiefPaardrijden - ruiterpaden

Paardrijden De Groote Heide
Paardrijden De Groote Heide

Paardrijden door bos en heide op de mooiste ruiterroutes

De Groote Heide is een heel divers gebied waarin veel mogelijkheden zijn. Ook de ruitersport heeft volop mogelijkheden. Ontdek per paard onze prachtige natuur. De vele ruiterroutes binnen het gebied brengen je samen met je pony of paard op onze mooiste locaties. 

Paardrijden

Alleen of met vrienden, paardrijden brengt plezier. Op je gemakje of even wat sneller, het is allemaal mogelijk in De Groote Heide! Brabant is een echte paardenprovincie. In heel de provincie zijn routes te vinden die vaak ook starten vanuit maneges en stallen, hier rijdt je dan vaker samen met een groep. Ook voor degene die allleen willen rijden zijn er oneindig veel mogelijkheden.  

Routeplanner van Ruiteren & Mennen >

Paardrijden

Ook voor de jongeren onder ons kan het leuk zijn om in De Groote Heide met het paard te stappen. Een route in het gebied brengt je langs de mooiste plaatsen. Langs heide, vennen, bossen en riviertjes. Niet alleen jij, maar ook je beestje kan hier van genieten. Kijk voor meer ruiterroutes op onze kaart of kijk bij de links onder aan deze pagina!

Informatie over paardrijden en ruiterroutes in Brabant >

De meeste ruiterroutes in De Groote Heide zijn met elkaar verbonden in een ruiterroutenetwerk. Dit is een netwerk van ruiterpaden met bewegwijzering verspreid over een groot gebied. Op Ruiteren en Mennen kan je zelf via dit netwerk je route samenstellen.  

Met een paard is het een stuk leuker om de natuur te ontdekken. Met een paard kun je (met een beetje geluk) een hert op een meter afstand benaderen terwijl deze staat te grazen. Ook wilde koeien en kalfjes kijken niet op als er een paard tussen hun in loopt. Met een paard kun je dingen meemaken waar je wandelend of fietsend alleen maar van kunt dromen. Dus stap op je paard en beleef de natuur zoals nooit tevoren!

In De Groote Heide is een aantal maneges waar je terecht kunt met je paard. Ga eens langs voor een kopje koffie en ervaar zelf het leven tussen de paarden. We zetten hier een aantal maneges op een rij: 

In Genneper Parken ligt naast mooie natuur ook een manege. De Eerste Eindhovense Pony Manege ligt aan de rand van Eindhoven. Landelijk en midden in de natuur. Alle voorzieningen zijn aanwezig voor puur rijplezier. Dat begint met een keur aan paarden en pony's.

RSC Manege Meulendijks ligt aan de schitterende Strabrechtse Heide. Recreatie- en sportruiters zijn bij deze manege allemaal welkom. Voor iedereen die iets met paarden heeft, is manege Meulendijks een leuke plek om naartoe te gaan. 

Niet alleen is de paardensporter met een ruiteropleiding op maat welkom maar ook iedereen die wil genieten van een huifwagentocht, tractor tour, geniet van een kopje koffie, of een teambuilding arrangement. Voor jong en oud, veel of nog geen ervaring, extra begeleiding of juist zelf op pad. In Someren, net buiten De Groote Heide is het mogelijk bij Manege Het Keelven. 

Manege De Molenberg is makkelijk bereikbaar en van oudsher bekend om zijn mooie locatie. Prachtig gelegen aan de Leenderbossen biedt De Molenberg tal van hippische mogelijkheden. Vanuit de manege strekt zich 80 km aan ruiterpaden uit tot over de grens met onze zuiderburen. Voor stalling van uw paard en/of pony of deelname aan diverse activiteiten  bent u van harte welkom. Natuurlijk kunt u ook altijd gezellig een kop koffie komen drinken in onze horecagelegenheid.  

Manege de Boschhoeve is sinds 1988 het ideale adres voor activiteiten en vakanties te paard. Zij organiseren schitterende paardrijvakanties in een uniek natuurgebied. In dit natuurgebied bevinden zich uitgestrekte ruiter- en menroutes, die deel uitmaken van een grensoverschrijdend netwerk. Manege de Boschhoeve heeft daarnaast nog veel meer te bieden. Bekijk het aanbod op de website.

Ponyverhuur Franssiscushof ligt midden in het groen in Neerpelt. Kinderen kunnen hun geluk niet op in de kinderboerderij met allemaal verschillende dieren. Voordat de kinderen op de pony kunnen rijden, leren ze het beestje eerst goed kennen. Ze aaien, voeren en knuffelen de pony. Daarna rijden ze rustig onder begeleiding een rondje op de pony.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.