Het Groote Genieten | De Groote Heide

Het Groote Genieten

Het Groote Genieten

Genieten op De Groote Heide, op een actief of ontspannende wijze. De Groote Heide is een prachtig natuurgebied aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens, tussen Eindhoven en de Belgische gemeenten Neerpelt en Hamont-Achel. 6000 (!) hectare ongekend mooie natuur. Genieten kan overal, in stilte, maar vooral ook samen. En om dit 'Groote Genieten' in beeld te brengen, hebben we er zelfs een fotowedstrijd voor opgezet:

hetgrootegenieten

De Groote Heide, de ideale plek voor 'Het Groote Genieten'

De Groote Heide biedt zowel voor fanatiekelingen als voor meer relaxte types een indrukwekkend aanbod aan routes en recreatiemogelijkheden. Het perfecte gebied om even te ontsnappen aan de dagelijkse werkzaamheden en het drukke stadsleven.

Lang of kort, ruig of rustig, bos of hei, met of zonder terras, stil en afgelegen of toch met wat volk? Het kan er allemaal. De Groote Heide is een speeltuin voor iedere buitenmens; van de genietende bankjeszitter, de ontspannen wandelaar die even een frisse neus wil halen, tot de zwetende sporter op hardloopschoenen of fiets. Ook met de gehele familie. Zóveel ruimte, zóveel mogelijkheden! En natuurlijk is er altijd een juiste plek te vinden om uitgebreid te picknicken.

Genieten van Horeca-mogelijkheden

In De Groote Heide zijn veel routes te vinden. Maar na het wandelen, fietsen, hardlopen, wielrennen, mountainbiken of paardrijden wil je soms graag even uitrusten. Of is het gewoon tijd om met het hele gezin op een terrasje een hapje en drankje te doen.

In de buurt van alle soorten routes liggen diverse horecagelegenheden. Deze cafés en restaurants kunnen vaak ook worden gebruikt als start- en/of eindpunt van een route. Voor zowel de momenten dat je een kopje koffie wilt drinken tot het ultieme genieten met een lekkere trappist in de zomerzon. 

 

Heidecafe

Heidecafé de Strabrechtse Heide is een van de mooiste plekjes van Heeze en omstreken. U kunt hier terecht als u een dag de natuur in gaat of gewoon een hapje en drankje wilt doen. Het heidecafé is gelegen in de Strabrechtse Heide en fietsen en wandelen zijn in dit gebied een leuke bezigheid. Het adres is De Plaetse 71A in Heeze. 

Hut van Mie Pils

De Hut van Mie Pils kan gebruikt worden als startpunt, tussenstop en eindpunt. Vanuit hier heb je de mogelijkheid om verschillende gebieden in te gaan om te wandelen of fietsen. De Hut van Mie Pils heeft een mooie historie en een bezoekje is dan ook zeker de moeite waard. Het adres is Leenderweg 1 Waalre.  

Om een goed overzicht van de horecagelegenheden te geven, hebben we per gemeente een overzicht gemaakt. Hieronder vind je de verdeling:

Cranendonck

Eindhoven

Hamont-Achel

Heeze-Leende

Neerpelt

Valkenswaard

Agenda

Agenda

Heezer fietsweekend (TC Heeze)

Za 4 augustus 2018 

Sportpark het lambrek, Heeze (NL)

Meer informatie >

Fietszoektocht / hondenwandeling

Zo 19 augustus 2018

OC St.Hubertus, Neerpelt (BE)

Meer informatie >

Liller Kermiskoers (wielerkoers)

Zo 19 augustus 2018

Strijperdijk 9 Soerendonk (NL)

Meer informatie >

Zomerse fietsexcursies Leenderbos

Wo 5 september 2018 

Leenderbos (NL)

Meer informatie >

Eindhoven Maker Faire

Za 29 & zo 30 september

Klokgebouw, Eindhoven (NL)

Meer informatie >

Stratumse Heidetocht (TC Woensel)

Zo 28 oktober 2018

Toerclub Woensel, Eindhoven (NL)

Meer informatie > 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.