La Trappe, wandelroute in Hamont-Achel | Nieuws | De Groote Heide
Nieuws

In en om De Groote Heide is altijd iets te doen. We hebben een selectie van het nieuws gemaakt.

nieuws Groote Heide
nieuws Groote Heide
Wandelroute la trappe, Hamont-Achel, De Groote Heide

La Trappe, wandelroute in Hamont-Achel

Op donderdag 16 maart is er in Hamont-Achel een 'La trappe wandelroute'. Deze neemt je mee dwars door De Groote Heide! De “La Trappe” is één van de tien trappistenroutes die je in Hamont-Achel kunt bewandelen. Ze neemt ons mee op een grensoverschrijdend avontuur door Europese topnatuur. We wandelen door uitgestrekte heidegebieden, loof- en naaldbossen en kunnen onderweg genieten van het uitzicht op verschillende vennen.

Vanaf de Sint-Benedictusabdij, beter bekend als de Achelse Kluis, stappen we over een lange, rechte dreef de natuur in. We trekken door De Groote Heide, een grensoverschrijdend natuurpark van maar liefst 6000 (!) hectare, waarvan een groot deel opgenomen is in het Natura 2000 – netwerk, een netwerk van Europese topnatuur. Het park is de optelsom van tal van kleinere natuurgebieden die onderling verbonden zijn door een uitstekend netwerk van wandelpaden. Samen vormen ze het grote geheel, het is voor elke natuur- of wandelliefhebber een unieke beleving. De dreef, die aanvankelijk nog naast een stukje verharde weg ligt, gaat al snel over in een fietspad. Het is het enige stukje verharde weg van de ganse route, we moeten het weliswaar delen met de fietsers. In de zomer of tijdens de weekends zijn deze talrijk, op donderdagnamiddag zal het pad zo goed als volledig voor ons gereserveerd zijn. We stappen door een prachtige omgeving en kunnen onderweg volop genieten van de hei rondom ons en het uitzicht op het Klein- en Groot Kraanven. We nemen hier zeker even de tijd om onze ogen de kost te geven en even stil te staan bij al die natuurpracht!

Daarna duiken we het heidegebied in en stappen over zandpaden, hier kunnen we pas echt genieten van de weidsheid en de rust in dit gebied. Eenmaal uit de heide lopen we op de randen van het uitgestrekte Leenderbos. Het ene moment over smalle, kronkelende boswegels, dan weer eens over brede rechte bosdreven. Wanneer we stilaan terug koers richting de abdij zetten stappen we nog langs een weiland waar we, met wat geluk, de grote grazers van het gebied in actie kunnen zien. Hier, vlakbij het Biesven, staat er ook een uitkijktoren. Wie dat wenst kan deze even beklimmen om een prachtig uitzicht te krijgen over het weidse heidelandschap. Na deze stop vervolgen we onze weg verder door de hei richting de Achelse kluis. Na afloop is er (indien we op tijd terug zijn), voor wie dat wenst, nog de mogelijkheid om wat na te kaarten bij een drankje in de abdij. Er wordt op een rustig tempo gewandeld, doch niet geslenterd, en onderweg wordt er op tijd even gepauzeerd. De route loopt bijna volledig onverhard, na regenweer kunnen sommige delen er drassig bij liggen, voorzie stevig wandelschoeisel. Een ideale wandeling voor beginnende stappers met al een eerste ervaring achter de rug, maar ook de gevorderde stappers of natuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken

Adres: Abdij Sint-Bendictus, De Kluis 1.3930 Hamont-Achel

Voor meer informatie: Wenst u nog meer info? Aarzel dan niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer ons via 0478 71 90 41 (Hilde – begeleidster) of 0472 57 71 19 (Mattias – bestuur)

Voor de website, klik hier > 

Voor het facebook evenement, klik hier > 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.