Doneer en draag bij aan rolstoelpad Strabrechtse Heide! | Nieuws | De Groote Heide
Nieuws

In en om De Groote Heide is altijd iets te doen. We hebben een selectie van het nieuws gemaakt.

nieuws Groote Heide
nieuws Groote Heide
Strabrechtse Heide, De Groote Heide

Doneer en draag bij aan rolstoelpad Strabrechtse Heide!

Iedereen kent de Strabrechtse Heide, het prachtige natuurgebied dat praktisch in onze achtertuin ligt. Wat een rijkdom en wat een voorrecht om daarvan te kunnen genieten.

Maar wat als je minder mobiel bent, in een rolstoel zit of in een scootmobiel rijdt? Dan is het niet zo eenvoudig om zo'n natuuruitje te hebben. Het IVN wil in samenwerking met Staatbosbeheer daar iets aan doen: een rolstoelpad realiseren aan de Plaetse in Heeze.

Het rolstoelpad loopt over hetzelfde traject als het kabouterpad en dat is een groot voordeel. Ouders met kinderen en kinderwagens lopen daardoor geen gevaar onder de voet gelopen te worden door galopperende paarden.
Om de aanleg van het rolstoelpad te bekostigen is het IVN in zee gegaan met Rabobank Dommelstreek. De Rabobank ondersteunt plannen die zij van maatschappelijk nut vinden en daar valt ook het rolstoelpad onder. Vanaf 10 maart tot en met 9 april kan iedereen geld doneren via de website www.aandeelindebuurt.nl. Voor 15 euro kun je al één meter rolstoelpad adopteren. Als het lukt om in de komende weken € 5.000,- op te halen dan verdubbelt de Rabobank dit bedrag. IVN en Staatsbosbeheer hebben al een deel van het € 14.000,- kostende pad binnen en hopen nu een laatste zet te krijgen.

Voor meer informatie en een donatie klik hier > 

 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.