Wandelen in de Malpie | Nieuws | De Groote Heide
Nieuws

In en om De Groote Heide is altijd iets te doen. We hebben een selectie van het nieuws gemaakt.

nieuws Groote Heide
nieuws Groote Heide
Wandelen in de Malpie, De Groote Heide

Wandelen in de Malpie

Een leuk artikel van Ivonne, zij is van myfootprints.nl. Begin februari schreef ik een blog over mijn favoriete wandelingen in mijn provincie, Noord Brabant. Ik vroeg aan mijn lezers tips voor andere mooie gebieden en kreeg diverse antwoorden. Eén van de tips was het wandelen in de Malpie, niet ver van mijn huis. We waren er lang geleden en om de één of andere reden waren we toen niet zo gecharmeerd van het gebied. Tijd om de schoenen opnieuw aan te trekken en een dag te gaan wandelen in de Malpie.

 

De vennen

Na een tijd komen we aan bij het Groot Malpieven. Daar laten we het fietspad achter ons en steken dwars door het gebied heen. Onderweg passeren we diverse vennen, heide en stuifzand. Helaas is het weer niet zo mooi als we hoopten, maar het is nog steeds heerlijk wandelen en niet te druk. We komen over een klein bruggetje en moeten af en toe een grote plas omzeilen.

 

Door het bos

Het laatste deel van onze wandeling brengt ons in het bos aan de westkant van het gebied. Hier kun je kiezen uit eindeloos veel smalle en brede wandelpaden. Er is naaldbos en er staan berken. De bodem is bedekt met stevige bossen geel gras. Ondanks het wat mindere weer merken we dat de winter bijna voorbij is. De vogeltjes fluiten dat het een lieve lust is. Gezellig zo tijdens het wandelen!

De tijd vliegt voorbij en voor we het weten zijn we weer terug in Borkel waar we nog een lekker kopje koffie drinken voor we weer naar huis rijden. Onze tweede poging om te wandelen in de Malpie is een succes. Fijn dat ik de tip kreeg! We komen zeker vaker terug om hier even lekker uit te waaien.

 

Handig om te weten over wandelen in de Malpie

- Het parkeren van de auto is zowel bij de Venbergse molen (aan de Luikerweg)  als in Borkel en Schaft geen enkel probleem en is gratis.
- Buslijn 276 brengt je ieder half uur je van Valkenswaard –via  Borkel en Schaft (Mgr. Kuypersplein) - naar Achel (België) en vice versa.
- In Borkel en Schaft zijn er twee restaurants aan de Dorpsstraat. (Restaurant de Zwaan en De Woeste Hoeve)  Ook bij de Venbergse Molen is een restaurant. Onderweg kom je verder geen horeca tegen. In Valkenswaard zijn diverse restaurants.
- Je kunt ook vanaf vakantiepark Kempervennen beginnen met  wandelen in de Malpie.
- In het gebied kun je wandelen via knooppunten, of zelf een route bepalen.
- Honden mogen mee op je wandeling, mits aangelijnd.

Voor het hele artikel, klik hier voor myfootprints.nl > 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.