De Dag van het Kasteel | Nieuws | De Groote Heide
Nieuws

In en om De Groote Heide is altijd iets te doen. We hebben een selectie van het nieuws gemaakt.

nieuws Groote Heide
nieuws Groote Heide
Dag van het KAsteel

De Dag van het Kasteel

Op maandag 5 juni – 2e Pinksterdag – is het weer de jaarlijkse Dag van het Kasteel. Het thema van dit jaar is: “Rondom Kasteel en Buitenplaats”. Ook dit jaar doet Kasteel Heeze in Heeze weer mee; een van de laatste privé bewoonde kastelen in Nederland. De boeiende historie van het kasteel gaat terug tot de 12e eeuw.

Vanaf 11:00 uur tot 16:00 uur is iedereen welkom om deel te nemen aan rondleidingen, zowel in het kasteel (een verkorte rondleiding) als in de directe omgeving, waaronder een route rond de grachten. Ook zijn er activiteiten voor de kleintjes. Deze zijn uitgenodigd zich ‘in stijl’ te kleden. Ridders en jonkvrouwen dus.

Op de binnenpleinen zijn er diverse bezienswaardigheden, activiteiten en muziek. Kortom: een gevarieerd programma. Ook is er de mogelijkheid voor een hapje en drankje. Kasteelproducten zoals jam en honing zijn te koop.

Bezoekers worden verzocht te parkeren links en rechts in de bermen op de oprijlaan. Huisdieren zijn niet toegestaan. Het bewoonde deel van het kasteel is helaas niet geschikt voor bezoekers die slecht ter been zijn.

Toegang tot de binnenpleinen is gratis. Binnenrondleidingen: € 6, = en € 3, = voor kinderen van 4 t/m 12. Buitenrondleidingen: € 4, = en € 2, = voor kinderen van 4 t/m 12. Huifkartochtje: € 2, = en € 1, = voor kinderen van 4 t/m 12.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Kasteel Heeze.

De Groote Heide heeft nog meer kastelen dan die van Heeze. Bekijk wat er nog meer te doen is op: dagvanhetkasteel.nl

 

Bron: heeze24.nl

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.