Brandalarm voor natuur Zuidoost-Brabant | Nieuws | De Groote Heide
Nieuws

In en om De Groote Heide is altijd iets te doen. We hebben een selectie van het nieuws gemaakt.

nieuws Groote Heide
nieuws Groote Heide
Vuur

Brandalarm voor natuur Zuidoost-Brabant

EINDHOVEN - Sinds maandagochtend geldt code oranje voor natuurgebieden in Zuidoost-Brabant. Door de aanhoudende hoge temperaturen en grote droogte is de kans op bos- en heidebranden groot. De verhoogde staat van paraatheid geldt nu voor de hele provincie.

Wandelaars en bezoekers van natuurgebieden in deze regio krijgen het advies om zeer alert te zijn om kleine brandjes meteen te melden. Door de droogte kan het vuur zich in een hoog tempo verspreiden. Natuurbeheerders houden een extra oogje in het zeil. „Om sneller te kunnen reageren hebben we een soort piketdienst ingesteld. Zo zijn we altijd snel bereikbaar”, licht boswachter Mari de Bijl van Brabants Landschap toe.

Overleg

Ook bij Staatsbosbeheer wordt de natuur nauwlettend in de gaten gehouden. Ook is er met grote regelmaat overleg met de brandweer. Naast (kook)vuren, zijn vuurkorven, wensballonnen en vuurwerk ook verboden in natuurgebieden. Daarnaast moet iedereen goed opletten dat ze niet per ongeluk een bosbrand veroorzaken. Sigaretten en glas dienen daarom in een prullenbak gegooid te worden. Pas ook op met het parkeren. Een hete auto kan droog gras laten ontvlammen. 

Blusmiddelen


Daarnaast wordt geadviseerd om altijd blusmiddelen bij de hand te houden. Wanneer u zich in de buurt van een brand bevindt, wordt geadviseerd om zo snel en ver mogelijk te vluchten. Loop daarbij niet voor de brand uit of in de richting waarin de brand zich verspreidt, maar haaks op de brand waarmee u de kans verkleint dat de brand u inhaalt.

Brond: Eindhovens Dagblad

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.