Pas op voor eikeltjes! voor uw dieren | Nieuws | De Groote Heide
Nieuws

In en om De Groote Heide is altijd iets te doen. We hebben een selectie van het nieuws gemaakt.

nieuws Groote Heide
nieuws Groote Heide
Pas op voor eikeltjes! voor uw dieren

Pas op voor eikeltjes! voor uw dieren

#dierentip Het is weer herfst! Een prachtig seizoen waarin de bomen goud, rood en oranje kleuren. Ook eikeltjes vallen weer uit de bomen. Wist je dat jonge eikels (en eikenblad) giftig zijn voor dieren zoals honden, schapen, geiten en paarden? In eikels zit veel tannine. Als bijvoorbeeld een hond hier teveel van binnenkrijgt, zal de hond braken, last van diarree krijgen en buikpijn hebben. Het kan zelfs leiden tot nierfalen. Ernstige vergiftiging kan levensgevaarlijk zijn. We geven daarom graag een aantal tips:
- Sommige honden kauwen graag op balletjes, botjes, takken... Zorg ervoor dat je hond niet op eikels kauwt. 
- Paarden kunnen dol zijn op eikeltjes en er gulzig van snoepen. Verzamel daarom de eikels en haal ze weg uit de wei. Dit geldt natuurlijk ook voor andere dieren.
- Heeft je hond, paard, schaap, geit of ander dier toch op eikels gekauwd of eikels gegeten en merk je dat het dier hier last van heeft? Raadpleeg onmiddellijk een dierenarts. 
Als je dier één eikeltje binnen heeft gekregen is dat niet direct een probleem. Ook oudere eikels (die bruin gekleurd zijn) zijn minder gevaarlijk dan de jonge eikels. Wees in elk geval alert.

https://www.facebook.com/162631597133914/posts/1564144580315935

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.