European Rural Parliament bezoekt De Groote Heide | Nieuws | De Groote Heide
Nieuws

In en om De Groote Heide is altijd iets te doen. We hebben een selectie van het nieuws gemaakt.

nieuws Groote Heide
nieuws Groote Heide
Logo ERP

European Rural Parliament bezoekt De Groote Heide

Het derde Europees Plattelands Parlement vond tussen 18 en 21 oktober plaats in het Nederlandse Venhorst. Hierbij kwamen vijfhonderd vertegenwoordigers van plattelandsgemeenten uit veertig landen samen om thema’s te bespreken die relevant zijn voor plattelandsgemeenten.

Op donderdag 19 oktober bezochten een vijftigtal mensen de Achelse Kluis en De Groote Heide. Tijdens de busrit vanuit Venhorst naar Achel werd het een en ander verteld over De Groote Heide en konden de deelnemers hun ogen uitkijken over de landschappen.

In de Achelse Kluis werd door de deelnemers gezamelijk geluncht om vervolgens aan enkele workshops deel te nemen. Karel Leysen vertelt over LEADER als methodiek. Bottom up werken, burgers, bedrijven en politici in de plaatselijke groep, Lokale Ontwikkelingsstrategie met prioriteiten voor dit gebied, LEADER in heel Europa (ongeveer 2800 LAG’s). Declaration of Tartu waarin LAG’s pleiten voor minder bureaucratie en weer meer terug naar de basis van het echte bottom up werken. In de andere workshop vertelt Mart WIjnen, wethouder in Valkenswaard en voorzitter van de stuurgroep van De Groote Heide, over 'ons' natuurgebied.

Vervolgens wandelde de groep nog door de natuur in de omgeving van de Achelse Kluis en werd er tevens ook een rondleiding door de Kluis zelf gegeveb. Bruno Vanvolsem vertelde over de SInt-Benedictusabdei en haar prachtige omgeving.

 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.