Natuurgrenspark De Groote Heide motor voor de economie | Nieuws | De Groote Heide
Nieuws

In en om De Groote Heide is altijd iets te doen. We hebben een selectie van het nieuws gemaakt.

nieuws Groote Heide
nieuws Groote Heide
BGTS 1

Natuurgrenspark De Groote Heide motor voor de economie

6 november 2017 - Na jarenlang samenwerken, wordt het nu officieel: Natuurgrenspark De Groote Heide wordt een grensoverschrijdende organisatie. De vorm is een BGTS, een Benelux Groepering voor Territoriale Samenwerking (BGTS).


Met ingang van gisteren is (6 november 2017) is Natuurgrenspark De Groote Heide – waarin 2 Belgische en 4 Nederlandse gemeenten al jarenlang samenwerken - officieel een internationale grensoverschrijdende organisatie. De vorm is een BGTS, een Benelux Groepering voor Territoriale Samenwerking (BGTS). 


Cranendonck, Hamont-Achel (B), Heeze-Leende, Neerpelt (B) en Valkenswaard tekenden gisteren de samenwerkingsovereenkomst; Eindhoven verwacht binnenkort te kunnen tekenen. De Groote Heide-samenwerking is ontstaan vanuit de overtuiging dat de aanwezige natuur en recreatiemogelijkheden economische factoren van betekenis zijn. 


Verwacht wordt dat het als BGTS beter mogelijk zal zijn om bij te dragen aan werkgelegenheid voor de regio, omdat de unieke natuur van De Groote Heide kan functioneren als spin-off voor verblijfsaccommodaties, horeca, middenstand en verdienmodellen voor toerisme. Zo biedt de nieuwe rechtspersoon bijvoorbeeld mogelijkheden om zelfstandig Europese Subsidies aan te vragen. Ook kan de BGTS als zelfstandige organisatie makkelijker werken aan gebiedspromotie en een uitvoeringsprogramma voor natuurontwikkeling en recreatie

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.