Wolvin Naya is langs De Groote Heide getrokken | Nieuws | De Groote Heide
Nieuws

In en om De Groote Heide is altijd iets te doen. We hebben een selectie van het nieuws gemaakt.

nieuws Groote Heide
nieuws Groote Heide
Wolvin Naya is langs De Groote Heide getrokken

Wolvin Naya is langs De Groote Heide getrokken

Wolvin Naya liep langs De Groote Heide richting België

De Duitse wolvin Naya is rond de jaarwisseling Nederland binnen gekomen via Drenthe en sindsdien afgedaald naar België. Via de Mariapeel, de Deurnese Peel, de Groote Peel is ze ook langs De Groote Heide gekomen. Langs het oosten van De Groote Heide was ze namelijk gespot in het Budel-Dorplein waarna ze via Limburg de grens is overgestoken naar onze zuiderburen. Hier loopt ze naar alle waarschijnlijkheid nog steeds rond.

Naya, afkomstig uit de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern (boven Berlijn) in Duitsland, werd al door onderzoekers van de universiteit Dresden in de gaten gehouden voordat ze Nederland in trok. Sindsdien is haar gedrag ook onderzocht in Nederland, waar uit bleek dat ze in onder andere Brabant wilde prooidieren, zoals reeën en hazen, heeft gegeten. Maar daarnaast heeft ze waarschijnlijk ook schapen in Overijssel en in het oosten van Brabant aangevallen. Als duidelijk is of dit daadwaarkelijk het geval is worden de schapenhouders door de provincie gecompenseerd voor de kosten.

De wolf is vanaf 1982 (Conventie van Bern) een beschermde diersoort in Europa en is sindsdien weer groeiende. Vooral in Duitsland vindt deze groei plaats, waardoor ook in Nederland in de nabije toekomst weer wolven worden verwacht.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.