Ontwikkelingen Organisatie De Groote Heide | Nieuws | De Groote Heide
Nieuws

In en om De Groote Heide is altijd iets te doen. We hebben een selectie van het nieuws gemaakt.

nieuws Groote Heide
nieuws Groote Heide
Logo De Groote Heide

Ontwikkelingen Organisatie De Groote Heide

Enkele jaren geleden besloten vijf gemeenten (Valkenswaard, Hamont-Achel, Heeze-Leende, Neerpelt en Cranendonck) dat hun gezamenlijke natuur de moeite waard was om breder onder de aandacht te brengen. En om te kijken hoe de landschappelijke kwaliteit en recreatieve voorzieningen (zoals bijvoorbeeld fiets-, wandel en ruiterpaden) konden worden verbeterd. Dik anderhalf jaar geleden is begonnen met gerichte gebiedspromotie. Daarnaast wordt gestart met de gebiedsontwikkeling.

 

Gebiedsvisie
Vorige jaar kregen landschapsarchitect Cor Geluk en gebiedsontwikkelaar Ester van der Wijck de opdracht een gebiedsvisie voor De Groote Heide te ontwikkelen. De afgelopen maanden is daar hard aan gewerkt, samen met allerlei overheden en andere partijen in het gebied. Over enkele weken zal de visie afgerond zijn. Routestructuren (recreatief) zullen naar verachting een belangrijk aandachtspunt zijn.


Interimdirecteur                                                                                                                         Sinds november vorig jaar vormen de gemeenten die samenwerken in Natuurgrenspark De Groote Heide officieel een zelfstandige grensoverschrijdende rechtspersoon, een zogenaamde Benelux Groepering voor Territoriale Samenwerking (BGTS).  Niet zo heel interessant natuurlijk voor de gemiddelde buitenmens maar wel een signaal dat de betrokken partijen serieus werk willen maken van de kwaliteit van – en de aandacht voor het gebied. Interim-directeur/kwartiermaker Chris Sandkuyl legt dit jaar de basis voor een professionele organisatie en maakt een start met projecten die kwaliteit (voor toeristen en recreanten) toevoegen aan ons Natuurgrenspark.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.