Educatieprogramma’s en ontdekkingstochten in de natuur Staatsbosbeheer | Nieuws | De Groote Heide
Nieuws

In en om De Groote Heide is altijd iets te doen. We hebben een selectie van het nieuws gemaakt.

nieuws Groote Heide
nieuws Groote Heide
Educatieprogramma’s en ontdekkingstochten in de natuur_Erik Schram Staatsbosbeheer

Educatieprogramma’s en ontdekkingstochten in de natuur Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer biedt speciaal voor kinderen educatieprogramma’s en ontdekkingstochten aan in de natuur. Samen met de Heidegidsen van Staatsbosbeheer kunnen kinderen verschillende buiten activiteiten ondernemen op en nabij de Strabrechtse Heide in Heeze. Kinderen kunnen op expeditie of ontdekkingstocht gaan. Sporten in de natuur, kabouter- of blote voetenpad lopen en toverstokken maken. Voor de volwassenen zijn er ook mogelijkheden om onder begeleiding van een heidegids op excursie te gaan over de heide. 
 
Heide-expeditie salamander
De kinderen maken een ontdekkingstocht over de Strabrechtse heide en door het beekdal van de Kleine Dommel. Onderweg doorkruisen ze 5 landschappen oftewel werelden: het bos, de jeneverbessen, de heide en de beek met zijn beemden. “In elke wereld voeren zij een opdracht uit. Zij zetten de zintuigen op scherp om waarnemingen te kunnen doen: te ruiken, horen, voelen en zien. Daarbij ervaren zij de spanning van het oog in oog komen staan met bijzondere dieren zoals een levendbarende hagedis, een ree, een heideblauwtje of een salamander”, aldus Erik Schram boswachter bij Staatsbosbeheer.
 
Ontdekkend leren
Heide-expeditie Salamander is een educatief programma dat zich afspeelt op en aan de rand van de Strabrechtse Heide! Leren over de natuur gaat vooral via zelf doen het zogenaamde ontdekkend leren. De kinderen begrijpen na afloop bijvoorbeeld dat niet ver van waar ze zelf wonen natuur is, zoals de Strabrechtse heide, waarin veel bijzondere planten en dieren leven.
 
Sporten in de natuur
Na schooltijd kunnen computer en televisie uit en niemand hoeft zich te vervelen. Het motto van Natuursprong zegt genoeg: ‘Spelen tot je groen ziet’. Tijdens Natuursprong leren kinderen allerlei uitdagende en leuke spelletjes die ze na afloop ook zelf kunnen doen, samen met vriendjes en vriendinnetjes en het liefst in een (speel)bos of natuurlijke omgeving.
 
Wil je tijdens je bedrijfsuitje of dagje uit met familie of vrienden de natuur bij Heeze ontdekken?
Ga dan op pad met de Heidegidsen van Staatsbosbeheer. Zij verzorgen het hele jaar door excursies voor groepen over de Strabrechtse Heide. Ontdek de Strabrechtse Heide Met zijn 1.850 ha is de Strabrechtse Heide de grootste aaneengesloten heide van Brabant. In de velden dop- en struikheide vind je zeldzame planten, vogels en talloze vennetjes. De luchten zijn er als een levensgroot schilderij. Over de heide dwaalt een kudde Kempische heideschapen. Een gebied zo rijk aan natuurschoon en historie blijf je ontdekken.
 
Kijk voor meer informatie op: www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/heeze-leende/activiteiten

Bron: Erik Schram, Staatsbosbeheer


 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.