Valkenswaard - Liberation Route Europe - Luisterkeien worden Luisterzuilen | Nieuws | De Groote Heide
Nieuws

In en om De Groote Heide is altijd iets te doen. We hebben een selectie van het nieuws gemaakt.

nieuws Groote Heide
nieuws Groote Heide
VALKENSWAARD  Liberation Route Europe - Bevrijding Market Valenswaard

Valkenswaard - Liberation Route Europe - Luisterkeien worden Luisterzuilen

In Valkenswaard zullen er in 1919 twee luisterkeien worden vervangen door twee luisterpalen. De zuilen maken onderdeel uit van de bevrijdingsroute 'Liberation Route Europe'.

Liberation Route Europe is internationale herdenkingsroute die mijlpalen van de opmars van de geallieerde legers in de WO-II met elkaar verbindt. Deze mijlpalen bestaan uit bezienswaardigheden, persoonlijke verhalen, biografiën, historische locaties, etc.  De route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de geallieerden.
In het gebied van De Groote Heide zijn een aantal van deze mijlpalen te vinden die te maken hebben met Operatie Market Garden in september 1944. Waaronder de mijlpaal 'fataal oponthoud' in Valkenswaard; doordat de Britse bevrijders besluiten de nacht in Valkenswaard door te brengen konden de Duitse Wehrmacht zich hergroeperen. Door dit oponthoud konden de geallieerden niet doorstoten om de rest van Nederland te bevrijden.

In Valkenswaard zullen er in 1919 twee luisterkeien worden vervangen door twee luisterpalen. VisitBrabant wil het nieuwste type luisterzuil plaatsen ter vervanging van de luisterkeien. De nieuwe luisterzuilen kunnen de bevrijdingsverhalen nog beter vertellen. 


Meer informatie over de Liberation Route Europe >

Liberation Route Europe - Valkenswaard bevrijding

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.