Ontdek De Groote Heide - 18 (deel)natuurgebieden | De Groote Heide

Ontdek De Groote Heide

Geniet van schoonheid, rust, stilte, weidse uitzichten en een 'schone' horizon.

Het gebied ontdekken kan op vele manieren: wandelen, hardlopen, fietsen, mountainbiken, paardrijden... iedere dag, ieder seizoen...

De Groote Heide is eigenlijk een vergeten naam voor dit gigantische grensoverschrijdende natuurgebied. Verspreid door het gebied liggen nog wel wat losse heidevelden die ‘Groote (of Grote) Heide’ heten, maar vroeger was er maar één. De Groote Heide strekte zich rond 1900 uit van Eindhoven tot over de Belgische grens: een afstand van wel 20 kilometer!

Sindsdien zijn grote delen ontgonnen en vervangen door bos, weiden en akkers. Jammer misschien, maar van de andere kant..... het gebied is veel gevarieerder en landschappelijk aantrekkelijker geworden. Bovendien werken natuurbeheerders aan herstel van voormalige heidegebieden.

Wat is De Groote Heide

Actief bezig zijn op De Groote Heide

Agenda van De Groote Heide

Ontdek De Groote Heide
Ontdek De Groote Heide

Zoveel moois en bijzonders

Voor wie de juiste routes zoekt is De Groote Heide nog altijd te beleven als één groot aaneengesloten natuurgebied. Met daarin gevarieerde, aantrekkelijke en waardevolle natuurparels. Een dag lang ongestoord zwerven door dit enorme gebied is geen enkel probleem! Waar kan dat nog? 

De 'doorsnee' buitenmens zal er zich uitstekend thuis voelen. De gericht geïnteresseerde natuurliefhebber komt zintuigen tekort. Niet voor niets is een groot deel van De Groote Heide aangewezen als "Natura2000-gebied" en behoort het Natuurgrenspark wat betreft biodiversiteit tot de top-tien van Europa.

 

 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.