Kunst | De Groote Heide

Ontdek De Groote HeideBezienswaardighedenKunst

ehoven_header_3_3.jpg
Header_3_3.jpg

Kunst

De natuur in De Groote Heide is al kunst op zich, maar in België en Nederland dwarsboomt het weer zo af en toe onze plannen. Naast alle natuurpracht is er meer te zien in het natuurgebied. Op deze pagina staat meer informatie over de kunst die te vinden is in De Groote Heide. Aan beide zijdes van de grens heb je verschillende musea en andere plekken waar je kunt genieten van diverse soorten kunst. 

Ton smits huis

Ton Smits zei ooit: 'Mijn vak is denken. Niet alleen over cartoons, maar over alles, want alles heeft met cartoons te maken.' Het museum van de cartoonist opende haar deuren in 1983 in Eindhoven. Tot op de dag van vandaag worden daar exposities met verschillende thema's getoond. Het adres van het museum is Jacob Reviuslaan 25 in Eindhoven.

Meer informatie >

Waalres Museum

Het Waalres museum is gericht op het organiseren en presenteren van tentoonstellingen. Bij deze exposities ligt de nadruk op het industrieel erfgoed uit de gemeente Waalre. Ook biedt het museum een podium voor Waalrese kunstenaars. Het museum is gevestigd in de Linnen Swane, dat in 2000 werd benoemd tot rijksmonument. Willibrorduslaan 4 Waalre.

Er is natuurlijk nog meer te zien op het gebied van kunst in De Groote Heide. Hieronder hebben we een lijstje samengesteld:

Glow Eindhoven: Even iets anders dan natuur, maar toch genieten? Eindhoven biedt natuurlijk veel mogelijkheden, Glow is echter een heel bijzondere. Elk jaar wordt dit evenement georganiseerd. Door de Brabantse stad is tijdens Glow op mooie wijze versierd. Er zijn ook veel kunstwerken te zien. En hoe ziet dat er allemaal uit? Dit alles is natuurlijk op bijzondere wijze verlicht. Een avond Glow is dan ook een goede aanrader. Meer informatie >

Mis je enkele plekken of heb je goede tips? Laat het ons dan weten via de contact pagina. 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.