Bastaardkikker | De Groote Heide

Bastaardkikker

De bastaardkikker is de bruin gevlekte kikkersoort die veel mensen kennen, deze komt voor in De Groote Heide en je kunt ze dus makkelijk fotograferen!

Bastaardkikker in De Groote Heide

De bastaardkikker wordt ook wel de middelste groene kikker genoemd en is ook familie van de groene kikker. Je kunt deze soort herkennen aan de groene huidlaag met bruine 'vlekken;.

Bastaardkikker in De Groote Heide

De bastaardkikker heeft in verhouding met andere kikkers redelijk lange achterpoten, dat is op deze afbeelding goed te zien.

De bastaardkikker is een veel voorkomende soort in Nederland en Belgie, hij wordt ongeveer 12 cm groot en staan bekend om zijn (in verhouding) grote achterpoten. De kans is zeer groot dat je er in De Groote Heide een tegenkomt, het is namelijk een populaire soort. De bastaardkikker houdt van zon, dus het liefst open water waar veel zon op komt, of open heiden en vennen. Ook is deze kikker eetbaar, zeker op de Franse kaart kan je deze nog weleens tegenkomen, dit is in Nederland verboden. Ze eten voornamelijk ongewervelden, denk aan wormen en vliegen.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.