Poelkikker | De Groote Heide

De poelkikker

De poelkikker staat ook bekend als de 'Pelophylax lessonae'  en deze behoort tot de 'echte kikker familie'. Ook valt hij onder het geslacht van groene kikkers, in Nederland komt deze soort veel voor, in België wat minder.

Poelikker, De Groote Heide

De poelkikker is een felgroene kikker, deze valt over het algemeen dus erg goed op! Behalve als hij bij een poel is, dan is ie juist beschut met zijn groene kleur.

Poelkikker, De Groote Heide

De poelkikker is aan het kwaken, dit doet hij om vrouwtjes te lokken in de broedtijd. Dit gebeurt in de lente en de kunnen dan wel met z'n 10en op 1 vierkante meter zitten!

De poelkikker komt - verrassend genoeg - veel voor bij wateren, het liefst schoon water waar veel begroeiing bij zit. De poelkikker wordt gemiddeld 8 cm groot en de mannetjes hebben witte kwaakblazen. Deze kikkers overwinteren op het land en in de lente komen ze weer naar het water, ook om zich voort te planten. Deze kikkersoort is tegenwoordig een beschermde diersoort geworden, in Engeland komt deze soort amper meer voor. Over het algemeen is de kans aanwezig dat je - met wat geluk - deze groene kikker tegenkomt in De Groote Heide!

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.