Vissen | De Groote Heide

Ontdek De Groote HeideFauna van De Groote HeideVissen

Het bermpje en de beekforel worden weer gezien in onze prachtige beken.

Header_vis_1.jpg
header_vis_2.jpg

Vissen

De Groote Heide is rijk aan water: rivieren/beken, sloten en vennen. Met name de beken zijn rijk aan soms bijzondere vissoorten. Veel beken ontspringen in het zuidelijke stuk van De Groote Heide, aan de Belgische kant. Ze meanderen langzaam naar het lager gelegen Nederland. Onderweg zijn er verschillende beken die samenkomen en vervolgens zetten ze de weg gezamelijk voort. Het vele water in De Groote Heide is niet alleen een verrijking van het landschap en een lust voor het oog, maar biedt - zeker in de beken - ook een unieke onderwaterwereld met tal van vissoorten die soms specifiek zijn voor onze laaglandbeken. Lees er hier meer over en bekijk de soorten die er te vinden zijn. 

beekforel de groote heide

Dankzij vispassages en de verbeterde waterkwaliteit zien we in de stromende beken van De Groote Heide vissen zoals deze beekforel zich weer helemaal thuis voelen.

Baars

Op deze foto is een school baarzen te zien. De baars is een vis die veel voorkomt in (bijna) alle soorten wateren in België en Nederland. Het is een roofvis die gemakkelijk overleefd. 

Hieronder enkele vissoorten te zien die in De Groote Heide voorkomen:

Baars 

Karper

Snoek

Snoekbaars

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.