Snoek | De Groote Heide

De Snoek

De Snoek is een van de bekendere vissoorten van Nederland. Het is een grote zoetwatervis die in heel Nederland en België voorkomt. De roofvis kan 15 jaar oud worden en de kans is aanwezig dat je hem in De Groote Heide aan de haak weet te slaan. 

Snoek

De snoek is te herkennen aan de lange, brede bek. Ook heeft deze vis altijd stippen op zijn lichaam zitten. 

Snoek

De anaalvin en rugvin bevinden zich ver achterwaarts op het lichaam van de snoek. De snoek kan tot wel 140 cm lang worden.

De snoek (Esox Lucius) komt vrijwel overal in Europa voor en kan bijna in elke watersoort overleven. Dat de snoek een echte roofvis is, kun je zien aan het feit dat het beest bijna alles eet wat hij tegenkomt. Vissen, amfibieën, kreeftachtigen en knaagdieren zijn enkele voorbeelden van het menu van de snoek. Ook jonge watervogels, soortgenoten en jonge snoeken moeten eraan geloven. De voorkeur van de snoek is echter gewoon vis en dan het liefste de zwakkere en ziekere in het water. Voor deze hoeft de roofvis namelijk niet zo veel moeite te doen. 

Tussen half maart en eind mei is het paringstijd voor de snoek, dan mag er in Nederland niet op gevist worden, in Belgie mag er heel het jaar op de snoek gevist worden.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.