Reeën | De Groote Heide

Ontdek De Groote HeideZoogdierenReeën

Reeën

Reeën

Reeën komen in heel Nederland voor en zijn ook op de De Groote Heide in ruime mate aanwezig. Ze behoren tot de familie der hertachtigen (cerviden) en zijn herkauwers. Reeën zijn schuw en bewegen zich dan ook meestal daar waar het rustig en beschutting direct in de buurt is. De meeste kans om ze te zien heb je 's morgens vroeg of in de schemering 's avonds. Let vooral op graasplekken tegen bosranden; daar komen ze graag.

Reeën fiepen

Fiepende reeën? Fiepen, zo noem je de communicatie tussen reeën. Dus mensen praten en reeën fiepen. Je kan het zelf ook leren met een instrument, de 'Fiep'. Maar het kost wel wat tijd om het goed onder de knie te krijgen.  

Het gebeurt niet vaak maar als het gestoord wordt kan een ree gaan 'blaffen'. 

Het ree zoekt rust

Het ree zoekt rust. Daarom zijn ze vooral in de schemering en in de nacht actief. 
Wie geen lawaai maakt kan ze treffen langs bosranden of op andere open plekken met beschutting in de buurt. Wil je wat dichterbij komen loop dan tegen de wind in, want ze hebben je zo geroken. 

De Groote Heide biedt een thuis aan talloze zoogdieren. Waaronder wilde zwijnen, reeën, bevers en de grote grazers zoals schotse hooglanders. 

 

Ree

Feitelijkheden reeën

Gewicht mannetje 115-125 kg
Gewicht vrouwtje 100-110 kg
Lengte 150-180 cm
Schofthoogte 130-150 cm
Paartijd medio sept tot medio okt
Draagtijd ca 20 weken
Aantal jongen 1-2
Volwassen mannetje Bok
Volwassen vrouwtje Geit
Jong Reekalf

De Groote Heide biedt een thuis aan talloze zoogdieren. Waaronder de Brabantse 'big four' - het wilde zwijn, reeën, herten en de grote grazers zoals schotse hooglanders. De Groote Heide biedt een thuis aan talloze zoogdieren. Waaronder de Brabantse 'big four' - het wilde zwijn, reeën, herten en de grote grazers zoals schotse hooglanders.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.