Wilde zwijnen | De Groote Heide

Ontdek De Groote HeideZoogdierenWilde zwijnen

wilde zwijnen

Wilde zwijnen

Everzwijnen zijn wat grotere zoogdieren die je op De Groote Heide tegen kan komen. Vooral vlak na zonsondergang en in de nacht heb je kans ze te ontmoeten. Het everzwijn komt in grote delen van Europa, Azië en Noord-Afrika voor. 

everzwijnen jongen de groote heide

De kleine biggen zijn leuk om te zien. Maar als zeugen jongen hebben kunnen ze agressief worden. Dus blijf op gepaste afstand.

everzwijnen de groote heide

Everzwijnen zien niet al te best maar dit wordt gecompenseerd door hun uitstekende reuk- en tastzin. Ze hebben een ideale snuit om te wroeten en eten te vinden. Deze omnivoren werken alles naar binnen, alleen paddenstoelen laten ze staan.

Het everzwijn is een schuw dier dat in de bossen leeft en vooral in de vooravond en 's nachts actief is. Echt gevaarlijk zijn ze niet, maar het is niet verstandig everzwijnen met jongen te dicht te benaderen. Ze zullen je dan weg willen jagen door snuivend en grommend een schijnaanval uit te voeren. Ze zullen op circa 20 meter afstand stoppen. Loop dan niet verder, maar trek je rustig terug. Een echte aanval komt zelden of nooit voor. Maar hou voldoende afstand. Bekijk hier een video van wilde zwijnen in het Leenderbos.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.