Flora van De Groote Heide | De Groote Heide

Ontdek De Groote HeideFlora van De Groote Heide

onze flora
Flora De Groote Heide

Flora op De Groote Heide

De Groote Heide kent een grote diversiteit aan bomen, planten en paddestoelen. Het uitgestrekte gebied bestond zo'n 100 jaar geleden vrijwel alleen uit heide. In de jaren dertig van de vorige eeuw werden er in Nederland en Belgie veel naaldbossen aangelegd op de hei. De vraag - onder andere voor de mijnbouw - was groot en werklozen werden massaal ingezet om bossen aan te planten. De Strabrechtse Heide, het Leenderbos en de Beverbeekse Heide zijn hier goede voorbeelden van. De laatste jaren zijn natuurorganisaties en gebiedsbeheerders actief om oude natuurtypen zoals de heide, weer in ere te herstellen. Zowel de naaldbossen als de aanpassingen en nieuwe indelingen van de laatste jaren hebben gezorgd voor veel nieuwe dier- en plantensoorten in het gebied. Wie oog heeft voor de flora-rijkdom komt in De Groote Heide ruimschoots aan zijn/haar trekken.   

bomen

In de jaren dertig van de vorige eeuw werden grote delen van De Groote Heide bebost. Er zijn dan ook veel verschillende boomsoorten te vinden in het gebied. 

Planten Groote Heide

De plantenrijkdom van De Groote Heide is indrukwekkend en zeer divers. De hei op zich behoeft natuurlijk weinig toelichting maar er is veel en veel meer.

Paddenstoelen - De Groote Heide

Niet heel veel mensen heben zich verdiept in paddestoelen. Maar wie daar echt oog voor heeft, of gerichte belangstelling, zal zich in het juiste seizoen prima vermaken op De Groote Heide.

Hooglander

Door de bijzondere plantengroei op De Groote Heide zijn er ook talloze diersoorten te vinden.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.