Gewone Krulzoom | De Groote Heide

De gewone krulzoom

Dit is een prachtige paddestoel soort die eigenlijk altijd verschillend is van vorm. De bruin achtige kleur maakt dit een mooie paddestoel soort. Kom gerust met je fototoestel naar De Groote Heide om deze paddestoel vast te leggen.

Gewone Krulzoom, De Groote Heide

Deze paddestoel soort groeit voornamelijk op heidevelden en in bossen, het is een soort die veel voorkomt. Tevens is de grootste kans dat je deze paddestoel tegenkomt in de buurt van berken.

Gewone Krulzoom, De Groote Heid

De onderkant van deze paddestoel worden ook wel 'lamellen' genoemd, deze zijn eerst geelbruin en daarna wat donkerder. Ook zijn ze aflopend en zitten ze dicht bij elkaar. 

De Gewone krulzoom (Paxillus involutus) is een veelvoorkomende paddestoelsoort in Nederland en stamt uit de Paxillaceae familie. Deze soort kun je beter niet eten, ze zijn namelijk giftig. Zowel gekookt als rauw is het geen aanrader om de gewone krulzoom op te eten. De kans dat je deze soort op De Groote Heide tegenkomt is zeer groot, en neem er gerust maar een prachtige foto van. Tip, zoek vooral berken op - hier leven ze voornamelijk. 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.