Maarten Cox vertelt | De Groote Heide

Redactie BerichtMaarten Cox vertelt

landschap-brug.png

Maarten Cox vertelt

Hoe schoon is de wereld...

32 jaar geleden werd ik geboren in een klein dorpje: Neerpelt. Ver weg van alles en iedereen, zo bleek achteraf. Maar dat is helemaal niet erg, in tegendeel!

Als je klein bent is je wereld niet groter dan de tuin en het huis waar je woont. Later blijkt het groter te worden, als de straat waar je woont erbij komt. Door de jaren heen leer je steeds meer en meer kennen van de omgeving en de pracht van de natuur, zoals het Hageven, de romantische Achelse Kluis en zelfs het idyllische van Het Kanaal. 

In je zorgeloze kindertijd is rust nog niet zo heel voornaam. Je staat er niet zo bij stil. Maar je neemt als kind wel veel indrukken met je mee. Waardoor je, als je later groot bent en het jachtige leven toch de bovenhand neemt, wel beseft wat rust is en waar je het kunt vinden.

Onder de noemer 'De Groote Heide' ligt er zoveel moois dat de natuur ons te bieden heeft. Zomaar hier, zomaar voor het beleven.

En het mooie is dat dat kleine stukje paradijs, er voor iedereen is. Meer nog, iedereen zou De Groote Heide moeten ervaren. Ga er eens fietsen of wandelen. En vooral, laat je verrassen zoals het mij als kind verraste. En eigenlijk doet dat het me nog steeds. 

..dat is hier op aarde de hemel voor mij.

 

Liefs,

Maarten Cox

 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.