In natuurgrenspark De Groote Heide met Op pad met boswachter Eric. | De Groote Heide

Redactie BerichtOp pad met boswachter Erik

Boswachter Erik Schram

paddestoelenslider.png

Nooit genoeg bos en natuur voor boswachter Erik!

De nieuwe boswachter van Staatsbosbeheer, Erik Schram (29) is vaak te vinden in het bos. Ook in zijn vrije tijd! En het liefst fotografeert hij dan al het moois wat er te zien is. 

'Je kijkt als boswachter met andere ogen naar de natuur,' zegt Erik. Hij gaat graag buiten zijn eigen werkgebied op pad. Dan let hij op hoe het gebied is ingericht en hoe het wordt onderhouden. Vaak doet hij dan wat leuke ideeën op voor z'n eigen stekkie.

Dat 'stekkie' is sinds juli 2017 te vinden in het Zuiden van Brabant. Erik groeide op in Valkenswaard en heeft daarna bijzondere ervaringen opgedaan als ranger in Zuid-Afrika. Later werd hij boswachter in Zeeland. Toen er een plekje vrij kwam als boswachter in zijn geboortedorp, kon hij die kans niet laten liggen. 

Nu werkt hij op de plek waar hij als kind speelde en dat is een groot gebied, van maar liefst 6.500 hectare bos en hei. Er liggen aan tientallen kilometers fiets- en wandelpaden waar meer dan een miljoen unieke bezoekers paar jaar naar toe komen. Hier vind je het grootste ven van Nederland en de grootste aaneengesloten heide in Brabant. Topplekken zijn: De Strabrechtse Heide en het Leenderbos, daar vind je alleen maar bos, waar je ook kijkt.

Onder de pagina: De Groote Heide actief en dan wandelen, vind je de mooiste wandel routes en evenementen die er nog aan komen, van De Groote Heide.

Op zoek naar paddenstoelen

De herfst is een mooie tijd om op pad te gaan en te gaan zoeken naar paddenstoelen! Met wat tips van boswachter Erik, wordt dat nog leuker. Zoals bijvoorbeeld:

- In het Leenderbos is veel schaduw en oud hout te vinden. Een perfecte combinatie voor het ontstaan van paddenstoelen.
- Zwammen en Elfenbanken vind je met name aan de voet van grote bomen.
- Ga plat op de grond liggen als je een foto wilt maken van een paddenstoel. Dit perspectief levert indrukwekkende foto's op!
- Let buiten het bos eens op heksenkringen: een rondje gevormd door paddenstoelen, je ziet ze meestal in vochtig grasland.
 

Paddestoelen_J_Lazaroms_(9).JPG

In het Leenderbos is veel schaduw en oud hout te vinden. Een perfecte combinatie voor het ontstaan van paddenstoelen.

boswachter-erik-schram.jpg

'Je kijkt als boswachter met andere ogen naar de natuur,' zegt Erik. Hij gaat graag buiten zijn eigen werkgebied op pad. Dan let hij op hoe het gebied is ingericht en hoe het wordt onderhouden. Vaak doet hij dan wat leuke ideeën op voor z'n eigen stekkie.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.