Schaatsen op de beste plekken van De Groote Heide | De Groote Heide

Redactie BerichtSchaatsen op de beste plekken van De Groote Heide

schaatsen.png

Schaatsen op de beste plekken van De Groote Heide

Schaatsen is heerlijk in de winter, voor jong en oud. Lekker buiten op het natuurijs of toch liever binnen, het is allemaal mogelijk! Die ijzers onder je voeten en glijden maar. Hieronder vindt u een paar schaats plaatsen:

- De Groote Heide is rijk aan vennen die relatief snel dichtvriezen. Ga natuurlijk nooit alleen schaatsen en let op je veiligheid. Een aantal goede schaats plaatsen volgens de liefhebbers zijn: Het Leenderbos, op het Soerendonks Goor, het Hasselven of het Klein Kraanven. De Strabrechtse Heide, op het Kiezelven of het Grootven. En als laatste, in Valkenswaard op het Groote Meer op de grens met Eindhoven.

- Op de markt in Valkenswaard staat rond de feestdagen niet zomaar een schaatsbaan, maar de grootste en mooiste die ze konden bouwen! Valkenswaard On Ice start op zondag 10 december en blijft open tot en met 7 januari. De schaatsbaan is 800 m² groot en heeft een apart gedeelte voor kinderen. Voor info en openingstijden ga je naar: http://www.valkenswaardonice.nl

- Is het nog niet koud genoeg voor natuurijs? Dan kun je vanaf half oktober terecht bij het ijssportcentrum in Eindhoven. Deze kunstijsbaan is voor jong en oud. Laat je gaan tijdens het discoschaatsen, ervaar de spanning van een wedstrijd ijshockey, shorttrack of kunstschaatsen. Maar zelf in beweging komen is ook leuk! Voor info en openingstijden ga je naar: http://www.ijssportcentrum.nl

Met een app het ijs op

Vriest het al een paar dagen en wil je zien waar je kunt schaatsen? Gebruik dan de app 'Het ijs op' van de KNSB. Hierop staan alle natuurijsbanen en toertochten.

Landschappen_J.Lazaroms_Leenderbos_(93).JPG

Fotograaf: Johan Lazaroms

Een aantal goede schaats plaatsen volgens de liefhebbers zijn: Het Leenderbos, op het Soerendonks Goor, het Hasselven of het Klein Kraanven. De Strabrechtse Heide, op het Kiezelven of het Grootven. En als laatste, in Valkenswaard op het Groote Meer op de grens met Eindhoven.

landschap.png

Fotograaf: Johan Lazaroms

Vriest het al een paar dagen en wil je zien waar je kunt schaatsen? Gebruik dan de app 'Het ijs op' van de KNSB. Hierop staan alle natuurijsbanen en toertochten.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.