Tips voor een druilerige dag | De Groote Heide

Redactie BerichtTips voor een druilerige dag

druilig.png

Tips voor een druilerige dag!

Tip 1: Naar het theater

Op 21 januari vindt het cultureel festival Val-Val D'rie in D'n Nieuwe Hof ter Valkenswaard plaats. Diverse artiesten laten een preview zien van wat zij dit seizoen op de planken brengen. En er is natuurlijk ook het gewone programma.

Tip 2: Bezoek een museum

De zinkfabriek in Budel zorgde in het begin van de vorige eeuw voor alles. Dus ook voor de veiligheid. Daarom werd er op het marktplein een 'kleine gevangenis' gebouwd met twee cellen. Dit 'Prisonneke' kun je bezoeken!

Tip 3: Luister naar wat gezwam

De IVN presenteert aan de hand van wat fotootjes de wereld van de slijmzwammen in de Herbertusbossen. Dit gebeurd op donderdag 19 oktober en vrijdag 20 oktober in Dorpshuis 't Perron te Heeze. Maak kennis met de wereld van de paddenstoelen!

Tip 4: Tijd voor poëzie 

Zevenhonderd gedichten uit het hoofd kennen is veel! Maar voor Sjon Brand en Dorith van de Lee is dit een eitje. Ze hebben samen een betoverend theater gemaakt genaamd: Theater van de Verloren Tijd waarmee ze vele luisteraars willen trekken, op 17 januari tijdens de Poëzieweek in de bibliotheek van Hamont-Achel.  

Tip 5: Ga kopje onder

Een dagje zwembad! Welk kind wil dat nou niet? In subtropisch zwembad S&R dommelslag te Neerpelt vind je onder andere een spectaculaire wildwaterbaan, een kinderbad met waterspeeltuin en een wellness met sauna's, bubbelbad en stoombad. 

Tip 6: Voor kleine aapjes

In speelparadijs Monkey Town in Valkenswaard kunnen kinderen onder de twaalf jaar zich urenlang vermaken. Klimmen, springen, glijden en voetballen samen met andere kinderen. De ouders kunnen even bijkomen met een hapje en een drankje.

Tip 7: Ga een dagje op vakantie

Geniet van vakantiepark Centerparcs en De Kempervennen! Ga lekker tennissen, boogschieten, bowlen, muurklimmen of naar de sauna. Ook is het heerlijk om een paar uur door te brengen in het tropisch zwemparadijs Aqua Mundo of het Montana Snowcenter.

Verder:

- Kom naar het nieuwjaarsconcert in De Smeltkroes in Maarheeze.
- Maar ook bij het Smokkelmuseum in Budel maak je bijzondere dingen mee!

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.