trails en trailrunning routes | De Groote Heide

Trails en Trailrunning routes

Hardlopen door de prachtige natuur in een grensoverschrijdend gebied.

Header trails

Trails en Trailrunning routes

Op De Groote Heide, een natuurgebied van ruim zesduizend (!) hectare prachtige natuur, zijn veel mogelijkheden voor trailrunning. Vanaf de groene zuidkant van Eindhoven tot een stuk over de Belgisch-Nederlandse grens in Hamont-Achel en Neerpelt kun je uren achter elkaar hardlopen zonder gestoord te worden. De diversiteit aan flora & fauna levert je een ultieme rust op tijdens je tocht door de verschillende landschappen. Bossen, heide, vennen, akkers en weides wisselen elkaar af en laten je elke stap opnieuw verbazen door de schoonheid. Op deze pagina vind je een aantal trailrunning routes. Bekijk en download de routes en laat je meenemen door de natuur!

Diverse routes

Het afwisselende landschap in De Groote Heide is uniek en vind je niet op veel andere plaatsen in Nederland. Wat het extra bijzonder maakt is dat het natuurgebied in twee landen ligt. Aan beide zijdes van de Belgisch-Nederlandse grens werken zes gemeenten (Cranendonck, Eindhoven, Hamont-Achel, Heeze-Leende, Neerpelt en Valkenswaard) samen om hun natuur te koesteren en meer bekendheid te geven. 

Door de diversiteit van het landschap zijn er veel verschillende routes te vinden in het gebied. Bekijk het aanbod hieronder, zoek een route uit en ga op pad! Hieronder kun je de routes downloaden voor Google Maps en Google Earth. Andere mogelijkheden vind je in onze kaart

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.