wandelen en wandelroutes | De Groote Heide

Wandelen en Wandelroutes

Wandelen door de mooiste natuur van Limburg (BE) en Brabant (NL).

wandelen

Wandelen en wandelroutes

Op De Groote Heide, een natuurgebied van ruim zesduizend (!) hectare prachtige natuur, zijn eindeloos veel mogelijkheden om te wandelen. Vanaf de groene zuidkant van Eindhoven tot een eind over de Belgische-Nederlandse grens richting Hamont-Achel en Neerpelt: ontdek dit schitterende gebied en wandel door de bossen of over de hei. Niet alleen door de diversiteit aan flora en fauna, maar ook vanwege de gezellige dorpen en steden is Natuurgrenspark De Groote Heide de moeite waard om te bezoeken. Kilometers genoeg, nooit twee keer dezelfde route, laat je meenemen door de natuur! Op deze pagina vind je het aanbod aan wandelroutes. Bekijk en download en laat je meenemen door de natuur!

Diverse routes

Het afwisselende landschap in De Groote Heide levert mooie plaatjes op. Heide, vennen, bossen, water en bijzondere monumenten wisselen elkaar steeds af. In een wandeling kun je (met een beetje geluk) al deze elementen te zien krijgen. Door de unieke biodiversiteit leven er planten en dieren die je niet overal meer ziet. Neem daarom een verrekijker mee tijdens een van je wandeltochten om zeldzame diersoorten te spotten. In de natuurgebieden vind je ook uitkijktorens of vogelspotplekken waar je in alle rust naar de dieren kunt staren.

Door deze diversiteit aan natuur zijn er ook vele soorten wandelingen te vinden. Een overzicht van alle wandeltochten vind je hieronder. Bekijk het aanbod, kies een route en beleef het gebied. Hieronder kun je de routes downloaden voor Google Maps en Google Earth. Andere mogelijkheden vind je op onze kaart.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.